Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Január 02. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

Őrségváltás - Szolgálatba léptek a tartalékos katonák

Őrségváltás - Szolgálatba léptek a tartalékos katonák

A Magyar Honvédség újra képes saját objektumainak őrzésére. Január elseje óta az ország 57 helyőrségében vették át tartalékos katonák a laktanyák őrzését, felváltva a civil őrző-védő szervezetek embereit. A Honvédelmi Miniszter

Bozsóki Attila mérnök alezredes, a győri alakulat parancsnokhelyettese elmondta: Míg a tavalyi évben a Magyar Honvédség csak 18 tartalékos katonával rendelkezett, addig a 2011-ben már közel 2000 fős tartalékos haderő teljesít szolgálatot. A következő ütemben, 2013 végéig, a katasztrófavédelmi feladatokban való közreműködés képességeinek kialakítására kerül majd sor. A katasztrófavédelem és kármentesítés munkáját ezentúl tervezetten és szervezetten hajtják majd végre az önkéntesek. A védelmi tartalék felállításával elsősorban a klasszikus területvédelmi feladatokat, a katasztrófavédelemi feladatokat, illetve az úgynevezett honvédségi „kritikus infrastruktúra” védelmét tudjuk hatékonyabban végrehajtani.

A Győr-Likócson elhelyezkedő laktanya sok tekintetben eltérő volt a korábbi időszakban is a Magyar Honvédség többi laktanyájától. A nálunk rendszeresített technikai eszközök védelme fokozott odafigyelést követel meg. A kapuban itt eddig is katonák láttak el szolgálatot, mert a laktanyai beléptetést úgy éreztük, hogy nem engedhettük át civil kézbe. A telephelyre belépést az ellenőrző áteresztő ponton munkaidőben szintén katonáink végezték. A zárt hangárak felügyeletét bíztuk rá a polgári őrségre. Most újra visszaállt a korábbi rend, katonák, önkéntes védelmi tartalék erő őrzi a laktanyát. Ez a változtatás lehetővé teszi számunkra azt is, hogy hivatásos és szerződéses állományunk még többet tudjon kiképzéssel foglalkozni, feladatának, hivatásának még jobban megfelelni.- tájékoztatott Bozsóki alezredes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.