Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Október 10. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Piktor festékbolt

Pálinkafőző gépek a Fészek Kertben

Pálinkafőző gépek a Fészek Kertben

Ha saját készítésű pálinkával akarja meglepni vendégeit karácsonykor, vagy szilveszterkor, még időben van! Megérkeztek ugyanis az első pálinkafőző gépek a Fészek Kert Kertészeti Szaküzletbe. Az üzemeltető Piktor Kft. az első olyan c

A vásárlók négy különféle típusból választhatnak, a legkisebb 6 literes, míg a legnagyobb 100 literes üsttel rendelkezik. A pálinkafőzőket októberben 5 % kedvezménnyel lehet megrendelni!

A Piktor Kft. négy különféle pálinkafőzőgép típus forgalmazását kezdte meg a Fészek Áruház udvarán lévő kertészeti szaküzletben. A professzionális készülékek üst mérete 40-100 liter, míg a hobbi berendezések üstjei 6-10 literesek. A gépeket Szlovéniából importálják. A Piktor Kft. a gyártó Agromex kiemelt magyarországi forgalmazója is egyben. A mintadarabok már megérkeztek, a készülékekre októberben rendelést vesznek fel. A megrendelt termékek a hónap végétől vehetők át, az árusítás novembertől raktárkészletről azonnal lehetséges. Az októberben megrendelt gépekre 5 % kedvezményt adnak.

A szaküzletben nemcsak pálinkafőzőket, hanem kiegészítőket is lehet vásárolni: leégés-gátló lapot, melynek segítségével elkerülhető a cefre húsos részének leégése az üst aljára; gázégőfejet, amely a gép aljára könnyedén felszerelhető, valamint szeszfokmérő-tartót, amelynek segítségével folyamatosan figyelemmel kísérhető a kifolyó pálinka szeszfoka.

Az Agromex pálinkafőzőket 1908 óta gyártják lakossági és ipari célokra egyaránt. Rendelkezik élelmiszeripari minősítéssel, CE jelöléssel, és megfelel az élelmiszerekkel érintkező anyagokról és termékekről szóló uniós irányelv előírásainak is. A pálinkafőző élettartama 20 év, jótállási ideje 12 hónap és a magyarországi szervizháttér is biztosított. A berendezésekhez van magyar nyelvű használati utasítás is.

A berendezés klasszikus kisüsti pálinkafőző, amely erjedt cefréből készít házi pálinkát. 3 fő részből áll: a saválló üst és réz főzőedényből, amely hő hatására elpárologtatja az alkoholt; a hűtőből, amelyben az alkoholgőzök kicsapódnak és a főzőüstöt és a hűtőcsövet összekötő páracsőből. A berendezésnek az alkoholos párlattal érintkező részei színtiszta vörösrézből készültek. A réz katalizálja a forrás hőmérsékletén végbemenő kémiai változásokat, amelyek a pálinka íz- és zamatvilágának kialakítása szempontjából jelentősek. A párlatba kerülő rézionok a pihentetés és érlelés során az oxidációs folyamatokat aktivizálják, katalizálják.

Egy törvénymódosításnak köszönhetően 2010. szeptember 27-től már magánszemély is főzhet pálinkát legálisan. Személyes fogyasztásra 50 liter 86 fokos, vagy 100 liter 43 fokos párlatot lehet előállítani adómentesen.

A Piktor Kft. az Agromex pálinkafőző gépeket bemutatja a Budapesti Pálinkafesztiválon is, amelyet október 5-10. között rendeznek meg a Budai Várban."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.