Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Szeptember 23. 07:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Pénteken nyílik a Megyei Őszi Tárlat

Pénteken nyílik a Megyei Őszi Tárlat

A 2010. évi megyei tárlatra 66 alkotó 125 művet nyújtott be. A beérkezett alkotásokat a Képző- és Iparművészeti Lektorátus által delegált szakmai zsűri bírálta el. A zsűri válogatása után 41 alkotó mintegy 49 műve kerül kiállít

1994 óta, tehát immár sokéves hagyományt folytatva nyílik meg szeptember 24-én, pénteken 17.00 órakor a 2010. évi Megyei Őszi Tárlat Mosonmagyaróváron, a Flesch Károly Kulturális Központban. A szakmai zsűri 41 művésztől válogatott anyagot a kiállításra, amelyet október 8-ig tekinthetnek meg az érdeklődők, hétköznapokon 14-19.00 óráig, szombaton 14-16.00 óra között, vasárnap szünnap.

Az ünnepélyes megnyitó keretében Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke köszönti a látogatókat, majd P. Szabó Ernő művészettörténész nyitja meg a tárlatot.
Az ünnepélyes megnyitó során 8 művészt részesít díjazásban zsűri. A fődíjat hagyományosan a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat adja, de díjat ajánlott fel Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár és Csorna város, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ.

A szakmai zsűri véleménye:

A válogatásnál a zsűri a szempontjai között fő célként szerepelt, hogy a kiállításra szánt kollekció minél jobban visszaadja azt a műfaji, technikai és stiláris sokszínűséget, amely a pályázatra beérkezett alkotásokat jellemezte, ugyanakkor a megye minden régiója jelen legyen a kiállításon.
A beérkezett munkák a hagyományos technikától a legújabb digitális eljárásig széles skálán mozognak, mind a figurális, mind pedig az absztrakt művészet területén. Volt olyan alkotás, amelyet azért kellett kizsűrizni, mert nem tartozik az autonóm képzőművészethez, noha alkotói kvalitásai miatt szívesen beválogattuk volna. Itt a népi iparművészet témakörébe tartozó kerámiákra gondolok. Reméljük, hogy a jövőre nézve további ösztönzést ad a tárlat, mind a művészek, mind pedig a díjfelajánlók számára, akik ezután is szívesen támogatják majd a kiemelkedő művészeti alkotásokat.

A rendezvény meghívója: http://www.gymsmo.hu/index_portal.php?hlid=7133


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.