Városlista
2018. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2014. Május 11. 05:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: playboy.hu

Rákosi Tamás | Rejtőzködő milliárdos.

Rákosi Tamás | Rejtőzködő milliárdos.

„Interjú az egyik legismeretlenebb magyar milliárdossal.”

Sikeres vállalkozó, médiamágnás – az RTL Klub volt társtulajdonosa –, producer... és kerüli a nyilvánosságot. Rákosi Tamással mindeddig kevés interjú készült, noha pályája bővelkedik fordulatokban, életmódja és életfelfogása pedig irigylésre méltó.

Budapest elegáns szállodájának az éttermébe beszéltünk meg találkozót. A recepció átépítése miatt majdnem elkésem. Bolyongok a lépcsőház útvesztőjében, közben rendezem a gondolataimat – pontosabban csak próbálom rendezni. Az agyam jelenleg a túlélésen kattog – még egy zárt ajtó és előjön a nem létező klausztrofóbiám. Néhány perc telik csak el, de vagy egy órának tűnik. Az egyik átjáró végül megkönyörül rajtam és az első emeleten találom magam, ahol Rákosi Tamásba botlok. Bingó! Végül is miatta vagyok itt. Szerintem én jobban örülök neki, mint ő nekem. És nemcsak azért, mert ez azt jelenti, nem találnak meg hónapok múlva a falba betonozva, hanem mert nem szívesen beszél magáról. Sőt egyáltalán nem is szokott nyilatkozni. A Playboyjal most mégis kivételt tett.

Arra léptem be az előtérbe, hogy a szálloda személyzetével beszélgetsz, sőt a téged ismerők szerint nehéz előtted köszönni bárkinek is. Ennyire figyelsz a megítélésedre, vagy egyszerűen csak figyelmes vagy?

Rákosi Tamás: Szem előtt tartom a kisebb dolgokat is. Fontosnak tartom megjegyezni, ha valakinek új ruhája van, vagy fodrásznál volt. Ennyi figyelmesség senkinek nem lehet megerőltető, a másik fél viszont ezekből az apró gesztusokból érzi, fontos a jelenléte a cégemnél.

Ellenkező esetben mennyire vagy kemény? Gondolok itt arra, ha valaki hibázik a munkájában.

Rákosi: Hiszek abban, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Ez persze nem azt jelenti, hogy repesek az örömtől, ha valaki elront valamit, de nem tartom magamban. Megbeszéljük, oké, kész, vége. A gyerekeim nevelése is erről szólt. Ha rossz pontot hoztak haza, akkor nem azt mondtam nekik: „Hoppá, te kikapsz, menj a sarokba!” Hanem azt: „Üljünk le, és nézzük meg, mit tudunk csinálni!” Természetesen megvannak a határok mindenben. Ha valaki nem őszinte, azt nem bocsátom meg.

Főleg emiatt morzsolódnak le emberek az életedből?
Rákosi: Nem, mert nagyjából tisztában vannak a játékszabályokkal. Szerencsés ember vagyok, mert akadnak olyan kollégáim, akik 20–30 éve mellettem dolgoznak.

A saját hibáiddal is ennyire elnéző vagy?

Rákosi: Nem innen közelíteném meg, hanem onnan, másképp csinálnék-e bármit is, ha újrakezdhetném? A válaszom: nem! Az, hogy most itt ülök veled – hadd kopogjam le, egészségesek vagyunk mindketten, kellemes környezetben beszélgetünk –, azt jelenti: azok a mikroválasztások, amelyeket csináltunk, ide vezettek. Az én olvasatomban ez egyet jelent azzal, túl nagy baklövéseink nem lehettek. Ha mégis, akkor azoknak szintén az volt a jelentősége, hogy a megfelelő irányba fordítsanak minket.

Azért ez kívülről nézve nem ennyire egyszerű. Alig voltál tízéves, amikor a szüleiddel elhagytátok Magyarországot. Mennyire vannak emlékeid ebből a korszakból?

Rákosi: Eléggé kemény, ugyanakkor fantasztikus gyerek­korom volt. Bekerültem egy olyan miliőbe, ahol a beszélt nyelvet nem értettem, másként öltöztem, másként viselkedtem. Próbáltam barátkozni, de kiközösítettek. Tudod, a gyerekek nem a legkedvesebbek ilyen esetekben. Idegennek vagy magyarnak hívtak, kinevettek. Aztán próbáltam felvenni a szokásokat abból kiindulva, hogy nekem kell alkalmazkodnom az új környezethez, és nem fordítva. Mondjuk, visszagondolva, iszonyú nehéz volt.

Ilyen fiatalon fel tudtad fogni, mit kell tenned azért, hogy elfogadjanak?

Rákosi: Ebben a szüleim nagy szerepet játszottak. Igazából ez a fantasztikus része a gyerekkoromnak. Szegények voltunk, ám lelkileg nagyon gazdag életet éltünk. Amikor megkérdezte tőlem anyám vagy apám, mi történt az iskolában, akkor tényleg kíváncsiak voltak a válaszra. Este beszélgettünk egymással, közösen oldottuk meg a gondokat, nem voltak tabutémák. Erre a legjobb példa: amikor felmerült a külföldre költözés lehetősége, engem is megkérdeztek az ötletről – de ez a hangulat manapság is jellemző a családra. Édesanyám 96 éves, egy Golf GTi-vel jár és szinte havonta kap büntetést gyorshajtás miatt, amit mosolyogva fizetek be.
Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 23. 11:45, péntek | Bulvár

Gólyahír! Kulcsár Edina állapotos

Kulcsár Edina később tervezte csak bejelenteni terhességét, de mivel a napokban több cikk megjelent erről, előrébb hozta. Közösségi oldalán az örömhír mellett a csalódottságáról is beszámolt a követőinek.

2018. Február 23. 11:32, péntek | Bulvár

Tóth Gabi és Tóth Vera egy felhőkarcoló 62. emeletén fognak koncertezni

Tóth Vera osztotta meg az örömhírt a rajongóival, miszerint pontosan egy hónap múlva Kínában lépnek színpadra testvérével. Egyelőre csak annyit árult el, hogy zenekaraikkal utaznak, és el sem hiszik, hogy ott lehetnek.

2018. Február 23. 07:04, péntek | Bulvár

Szörnyű! Kigyulladt egy hajó a "New York igazi feleségei" forgatásán

A realitysorozat szereplői kolumbiai vakációra mentek együtt, de kis híján mind odavesztek, miután kigyulladt a hajójuk.

2018. Február 22. 17:51, csütörtök | Bulvár

Lagzi Lajcsi otthon fogadná kedvelőit

Lagzi Lajcsi lakáséttermet nyitna, vacsora után zenélne a vendégeknek, más napokon pedig fiatal zenészeknek, színészeknek biztosítana fellépési lehetőséget.