Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Október 03. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Revita TV

Queen-balettpremier

Queen-balettpremier

A belga koreográfus, Ben van Cauwenbergh a Queen együttes sokarcú zenéjéből és elevenségéből, valamint Freddie Mercury egyéniségéből merített ihletet világsikert aratott darabja megalkotásához. A páratlan produkciónak 2004-ben Wiesbade

A koreográfus korábban a wiesbadeni, jelenleg az esseni Aalto Balett Színház balett igazgatója olyan táncjátékot hozott létre, amely ötvözi a rockzenét és a klasszikus balett esztétikáját, látványában pedig a legmodernebb filmes elemekből építkezik.

A balettnek nincs története, a darab blokkokból áll. Ez a produkció főleg a szerelemről, a rock-and-roll aranykoráról, a groteszkről, és egy izgalmas bűnügyi légkörről szól. Freddie Mercury zseniális előadóművész volt, pályáján számtalan arcát megmutatta, s erre a sokszínűségre építve hoztam létre az apró sztorikat. A blokkok közt átívelnek a dalok. A zárójelenet kompozíciója pedig rekviem Freddyért, és búcsúja a közönségétől.

A koreográfus szerint igazi csapatmunkát végzett a társulat, ahol valamennyi tehetséges táncos kimagaslóan teljesített. A mester nagy sikerre számít, mert szerinte Queen zenéje minden korosztályban népszerű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.