Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. December 07. 15:55, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Rajzpályázat győri fiataloknak

Rajzpályázat győri fiataloknak

Rajzpályázatot hirdetett győri fiataloknak a Szinflex Plus Kft. és az Electro-Coord Magyarország Kft. a használt fényforrások begyűjtésének népszerűsítésére. A kiíráshoz elsőként Speciális Szakiskola, a Radó Tibor valamint a Szent-Gy

A környezettudatos magatartásra nevelés egyik legfontosabb célcsoportja a fiatalok közössége - mondta a rajzpályázat meghirdetéséről szóló tájékoztatón Sárközi Imre, a Szinflex ügyvezető igazgatója. A fényforrások begyűjtésével jelentősen csökkenthető a környezet terhelése, s ebben sokat segíthet a diákok és szüleik tudatos magatartása.

A rajzpályázat inspirálói ezek a szimbolikus figurák, melyek felkeresik az akcióban résztvevő iskolákat. A gyerekeknek a fényforrások begyűjtésével kapcsolatosan megszülető rajzait zsűri értékeli, melynek egyik tagja Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művésze.

Győrben már tíz éve megkezdődött a hulladék szelektív gyűjtése, s amint azt Simon Róbert alpolgármester elmondta, az izzók befogadására szolgáló edények kihelyezése ennek hasznos kiegészítése. Ezek megtalálhatóak a város forgalmas üzletközpontjaiban, elektronikai boltokban, így a használt fényforrásoktól itt mindenki környezetbarát módon megszabadulhat. A rajzpályázat eredményét pénteken hirdetik ki, a legügyesebb diákok értékes nyereményeket kapnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.