Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Február 09. 07:37, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Repülős Gizi 85 évesen is megnyerő és aktív

Repülős Gizi 85 évesen is megnyerő és aktív

Bicskén bukott le újra Repülős Gizi, az 50-es évek óta különböző lopásokból élő idős asszony. A rendőrök több bejelentést is kaptak hétfőn, hogy egy kis termetű idős asszony Bicskén más és más ürüggyel házakba megy be. Az id

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatása szerint Bicskéről hétfőn többen is felhívták a rendőröket azzal, hogy az egyik utcában egy idős benéz és bemegy az utcában lévő házakba, azzal az ürüggyel, hogy az utcában gumis műhelyt keres, illetve szeretné magát kivitetni a vasútállomásra. A járőrök már nem találták az apró termetű asszonyt, de találtak a közelben szemtanúkat, akik látták, hogy a nő fiatalokkal beszélgetett és kiderült, tőlük is azt kérte, hogy vigyék a vasútállomásra.

A vasútállomás jegykiadó helyiségében épp a szemetesvödörbe tett valamit a megadott személyleírású nő, amikor a járőrök észrevették. A rendőrök kérdésére elmondta, hogy a zsebkendőjét akarta kidobni a kukába és e közben vette észre, hogy pénz van benne. A 14 500 forintot átadta a járőrnek. A 85 éves budapesti asszonyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították, a megtalált pénzt lefoglalták.

A megnyerő külsejű idős asszony nem ismeretlen a rendőrség előtt. Bűnözői karrierjét még az 50-es években kezdte. Bűnüldözői körökben Repülős Gizi néven híresült el, mivel annak idején előszeretettel használta a belföldi repülőjáratokat. Az utóbbi harminc évben nem kevesebb, mint 22 és fél év fegyház, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság és 345 ezer forint pénzbüntetést róttak ki rá további hat esetben. Utoljára a Mohácsi Városi Bíróság előtt állt múlt év júliusában, amikor lopás miatt 45 ezer forint pénzbírságot szabtak ki az akkor még 84 éves asszonyra.

A mostani ügyben besurranásos lopás miatt indítottak eljárást a bicskei rendőrök. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.