Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Szeptember 14. 20:43, péntek | Helyi

Sacra Architectura - kiállításmegnyitó

Sacra Architectura - kiállításmegnyitó

Pénteken délután nyílt meg Bihary Puhl Levente és Bihary Puhl Andrea festőművészek "Sacra Architectura" című kiállítása a Győr Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár lenti helyiségében.

A Szent László Látogatóközpont Gutenberg tér 2. számú bejáratából nyílik az a kiállítótér, ahol megtekinthetik az érdeklődők a festőművész apa és lánya egyedülálló tárlatát, az ARS SACRA Fesztivál keretein belül.

Bihary Puhl Levente 1990-ben társaival megalapította a MESSENGER Művészeti Alkotóközösséget. Napjainkig több mint száz egyéni és csoportos tárlata volt itthon és külföldön egyaránt.

Az 1990-től 2008-ig terjedő időszakot a teljes mesterség elsajátítása jellemezte az olajfestészet terén. Művészi témái egyre gazdagodtak: magyar várak, borvidékek, vadászat, horgászat, Balaton, Őrség, népi, keresztény és szürreális témák, az avantgárd kortárs lehetőségei. Rengeteg megrendelés jellemezte ezt az időszakot. Behatóan kezdett foglalkozni a különféle stílusoknak, modoroknak, irányzatoknak a jelenben mutatkozó művészi problematikájával. Különféle anyagokra kezdett el festeni, a témához és ihlethez illően: fatáblák, réz- és vaslemezek, bőr, vászon, kerámia, kő, gránit, márvány, cserép stb.

A kiállításon köszöntőt mondott dr. Cseh Sándor, a Győri Egyházmegye Püspöki Vagyonkezelő, Szent László Látogatóközpont igazgatója és méltatta a tárlatot Albert Miklós Orgonaépítő Mester.

Dr. Maróti Gábor egyházmegyei zeneigazgató és Lunczer Vivien fuvolaművész, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Egyetem hallgatója csodálatos dallamokkal tették még színesebbé a megnyitó hangulatát.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.