Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2024. Február 25. 07:13, vasárnap | Helyi

Se utazás, se pénz: győrieket is átvert a szlovák utazási iroda

Se utazás, se pénz: győrieket is átvert a szlovák utazási iroda

Egy olvasónkat és ismerőseit közel hétmillió forinttal vert át egy dunaszerdahelyi utazási iroda.

A nyilvánosság erejében bízva olvasónk nyílt levelet írt abban a reményben, esetén okulva másokat már nem tud megkárosítani a dunaszerdahelyi utazási iroda.

“Csalás áldozata lettem. Sajnos nem csak én, hanem még sokan mások is Győrből. Egy dunaszerdahelyi utazási irodával korábban többen is utaztunk, eddig tisztességesen működött a cég. Megbíztunk bennük. Hiba volt.

Az utóbbi 2-3 hónapban az utazások nem valósulnak meg és az átadott pénzek sorra tűnnek el. Csak az ismeretségi körünkben ez csaknem 7 millió forint. Se utazás, se pénz.

Szeretném mások figyelmét is felhívni rájuk. Különösen fontosnak tartom ezt a nyári nyaralások foglalása miatt, ugyanis áron alul kínálják az utazásaikat, de sajnos a pénzt nem fordítják foglalásra, hanem a korábbi pénzügyi lyukakat foltozzák belőle.

Alapítottak egy másik céget, oda mentik jelenleg a befizetésekből a pénzt. Nekünk és másoknak is szomorú perceket okozva.

Február 15-én feljelentést tettem Szlovákiában, sok esélyt ugyan nem látok a pénzünk visszaszerzésére, de ha csak egy másik potenciális károsultat sikerül megmentenem, akkor úgy érzem, talán tettem valamit a bűnszervezet ellen.”

Szlovákiában több hírportál is írt a csaló utazási irodáról
Győrbe sajnos nem ért el az ügy, pedig Szlovákiában már egészen nagy nyilvánosságot kapott a dunaszerdahelyi utazási iroda csalása. Több hírportál foglalkozott a csalókkal, sőt, Facebookon egy (azóta megszűnt) csoportban gyűltek össze azok, akiket átvert a cég.

A parameter.sk azt írja, főképpen egzotikus utazásokkal kapcsolatban akadtak problémák, valószínűleg azért, mert ezeket az utakat jóval kedvezőbb áron kínálták, mint a konkurens irodák. A szlovák hírportál több esetről is beszámol, közös bennük, hogy a cég a pénzt elvette az utazni vágyóktól, de utazni már nem tudtak.

Írnak többek között egy károsult hölgyről, aki 12 személyre foglalt utazást Thaiföldre: az utolsó percig hitegették őket, hogy minden rendben van. Repülőjegyeket és vouchert is kaptak a hotelba, de mind érvénytelen volt. Telefonáltak a szállásra, ahol azt az információt kapták, hogy nincs kifizetve. Ugyanez történt a repülőjegyekkel is.

Az utazási irodák szövetsége is kizárta őket
A parameter.sk összefoglalója szerint a cég bevételei évről évre szépen emelkedtek, 2019-re meghaladta a 3,1 millió eurót az éves bevétel. A covid sokak számításait keresztül húzta, így az utazási irodákét is. A dunaszerdahelyi cég némi visszaesés után azonban 2022-ben a legsikeresebb évüket zárta: 3,5 millió eurót könyvelhettek el.
A járvány alatt visszatérítendő támogatást vettek fel a szlovák pénzügyminisztériumtól, ezt viszont mostanáig sem tudták visszafizetni, az egyik legnagyobb adósnak számítanak 387 ezer eurós kötelezettségükkel. Sőt, a Szlovák Utazási Irodák Szövetsége ki is zárta a céget az alapszabályuk és az etikai kódexük súlyos megsértése miatt.

Megnéztük személyesen
Elmentünk Dunaszerdahelyre a csaló utazási irodába: ottjártunkkor zárva voltak, az ablakon át benézve úgy tűnt, régóta nem járt ott senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.