Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 17. 11:30, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Sebészeti lézerkészülékkel gazdagodott a győri kórház

Sebészeti lézerkészülékkel gazdagodott a győri kórház

Az eszközt, amely nélkülözhetetlen a fej-nyak daganatsebészetben, Borkai Zsolt polgármester adta át február 16-án. Győri cégek adományai révén további sebészeti műszereket is kapott a kórház.

A most átadott sebészeti eszköz nagyban hozzájárul a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház ellátási területén élő betegek daganatos megbetegedéseinek gyógyításához. Köszönet érte az adományozóknak! – mondta dr. Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató- főorvosa.

Dr. Tompos Tamás a fül-orr-gégészet osztályvezető főorvosa hozzátette, a műszer alkalmas többek között a gégerák, a száj és orrüregben található papillomák, a gége és a légcső szűkületeinek hatékony kezelésére.

A 3,5 millió forint értékű műszer beszerzését az önkormányzat 2,9 millió forinttal támogatta, a Győri Kórházért Alapítvány 1,5 millió forintos, míg a Fej-nyakdaganatos Betegekért Alapítvány 62500 forintos pénzadományt nyújtott az eszközbeszerzéshez.

Borkai Zsolt polgármester az átadáson kifejtette, a győri önkormányzat kiemelten támogatja a kórházat, az új orvosi műszerek vásárlását, hiszen az intézmény gondoskodik a győri betegek ellátásáról is.

2010.és 2012. között a város több mint 120 millió forinttal járult hozzá a különböző laboratóriumi eszközbeszerzésekhez (többek között az új pacemaker laboratórium felszereléséhez, a gasztroenterológiai labor új helyre költözéséhez, egyéb gép-műszer beszerzésekhez) annak ellenére, hogy nem önkormányzati fenntartású intézményről van szó.

A csütörtöki eseményen további műszereket is átadtak, hiszen három győri vállalat, a Pannonvíz Zrt (300 ezer forinttal), a Glovita Kesztyűgyár (100 ezer forinttal) és a GYŐR-SZOL Zrt (100 ezer forinttal) támogatta a Fej-nyakdaganatos Betegekért Alapítványt. Az adomány révén egy rhinomannométer és légzésfunkciós készülék, valamint egy hangréstágító műtét végzésére alkalmas korszerű fonalvezető eszköz beszerzésére nyílt lehetőség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.