Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Október 19. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Sopron ezüst, Lipót aranyérmes, Darnózseli a megyei különdíjas lett

Sopron ezüst, Lipót aranyérmes, Darnózseli a megyei különdíjas lett

A „Virágos Magyarországért” Környezetszépítő Verseny országos díjkiosztó ünnepségének 2010-ben Balatonfüred adott otthont. Az október 15-én tartott rendezvényre háromszázötvenegy önkormányzat képviselője kapott meghívást. Az

Sopron képviselője átveszi az elismerést

Lipót elismerését a település polgármestere vette át

Az idén immár 20. alkalommal kapcsolódtunk be az Európai Virágos Városok és Falvak versenyébe. A hazai verseny két tavalyi győztese nagyon jól szerepelt a nemzetközi megmérettetésben, Sopron ezüst, Lipót aranyat szerzett.

Győr-Moson-Sopron megyéből a 2010. évi versenyre 28 önkormányzat nevezett be. Az országos díjkiosztó ünnepségen, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságától Kunsziget polgármestere vehetett át elismerést. A díjátadón az ünnepség díszvendége Lévai Anikó adta át a miniszterelnök díjait, Hajdúszoboszlónak és Lövőnek.

Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata a hagyományoknak megfelelően idén is különdíjat ajánlott fel, amely díjat ebben az évben Darnózseli település kapta.

A Belügyminisztérium személyi elismerését Nagy Zsolt, Sopron város főkertésze kapta.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a környezettudatos oktatás megvalósulásáért két óvoda és három általános iskola munkáját emelték ki, közöttük a mosonmagyaróvári Hildegard Óvoda munkáját.

A Virágos Magyarországért Szervező Bizottságának legmagasabb díját, az Arany Rózsa-díjat Budaörs, Gyula, Hidvégardó, Fehértó, Csesztve, Balatonföldvár és Bábolna kapta. Ezt a díjat régiónként csak az az egy település kaphatja meg, amely évek óta kiemelkedő eredményt mutat fel a környezetszépítésben.

A Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata - az országos versenyen átadott különdíjon kívül - minden évben jutalmazza az esztétikus környezetet teremtő településeket a megyéből, egy megyei díjkiosztó ünnepség keretén belül.

Remélhetően a fent említett szép eredmények a jövőben még több Győr-Moson-Sopron megyei település számára adnak motivációt ahhoz, hogy e nemes versenyre benevezzenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.