Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. November 05. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: Speedfit Fitnesz Stúdió

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek! Termál és gyógyturizmus I.rész

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek! Termál és gyógyturizmus I.rész

Napjaink egyik legnépszerőbb turisztikai és egészségmegőrzési lehetőségéról, a termál és gyógyturizmusról kap a kedves olvasónk információkat. A gyógyturizmus keretében a vendég az adott helyet gyógyulás, kondíciójavítás, vagy a

Ezek mellett egyre növekvő szerepe van az egészség megőrzésében, betegségek megelőzésében (prevenció), a gyógyításban (terápia), az utókezelésben (rehabilitáció), a fizikai és mentális kondicionálásban (fitness).
A vendégkör elsősorban mozgásszervi, reumatológiai, szív- és nőgyógyászati, stb. jellegű betegségekben szenvedőkből áll, akik főleg az idősebb korosztályhoz tartoznak. Jellemző a „se nem túl beteg, se nem túl egészséges” vendég.
Hagyományosan a gyógyturizmus legjelentősebb része valamilyen természetes gyógytényezőre – például gyógyvízre vagy gyógyhatású klímára – alapul. Ez alapján egyértelműen megállapítható, hogy a termálturizmus a gyógyturizmus részeként, annak speciális – és igen jelentős – ágazataként jelenik meg. A tipikusan természeti gyógytényezőre (például gyógyvíz, gyógybarlang, mikroklíma, gyógyiszap) épülő gyógyászati és turisztikai szolgáltatások között a fő hangsúly a gyógyászaton van, amelyeket inkább csak kiegészítenek az általánosabb turisztikai szolgáltatások és vonzerők. Ezzel kettős funkciót lát el az adott településen.

Ha kíváncsi vagy további egészséges életmóddal, táplélkozással és edzéssel kapcsolatos cikkünkre, látogass el honlapunkra a www.speed-fit.hu-ra és regisztrálj egy ajándék napijegyre!

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!

SPEEDFIT Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
+36-96-528-448

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.