Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 20. 07:30, szerda | PR
Forrás: infoGyőr/squashtv.hu

Squash - A világ legegészségesebb sportja

Squash - A világ legegészségesebb sportja

A világ legegészségesebb sportja - részlet a squashtv.hu tanulmányából.

A fallabdázás azon sportágak közé tartozik, mely esetében a sport szinte minden jótékony élettani, illetve egészségügyi hatása ötvözötten megjelenik. Szórakoztató élményt nyújtó hatása mellett különlegesen jó egészség megőrzési, illetve egészségfejlesztési hatással bír.

Miután az átlagos edzésidő 60 perc, hosszútávú mozgásprogramban gondolkodhatunk, melynek állóképességet fejlesztő hatása nyilvánvaló. E tulajdonságunk hátterében a szív-és keringési rendszer fejlett működése, a légző szervrendszer jó állapota, és az izomzat kiemelkedő működése kell, hogy álljon. Miután hazánkban a szív-és érrendszeri betegségek vezető helyet töltetnek be a halálozási statisztikákban, a fallabda preventív funkciót láthat el e betegségcsoport területén.

A fallabda kiváló eszköz a stresszes élet szövődményeinek megelőzésben is. A szív- és légzésfunkció javulása a hétköznapi élet fizikai és szellemi téren megjelenő kihívásaival szembeni terhelhetőségünket fokozza. A hatékonyabban működő tüdő jobb oxigénkínálatot biztosít, ezzel a szellemi tevékenység minősége is javul.

Az edzéseken megjelenő dinamikus, gyors mozgások izomerőt fejlesztő hatása rendkívüli, így gyakorlatilag a fallabdázás esetében játékos formában megvalósuló erőfejlesztésről is beszélhetünk. Ezen erősítési forma a hétköznapi életben is használatos mozgások segítségével történik, így a gyakorlatban jobban, hatékonyabban felhasználható erőfejlődést hoz, szemben a súlyzózással, mely kevéssé életszerű mozdulatok által fejleszti izomerőnket. A futások, ugrások, ütő mozdulatok - melyek a fallabdázás során sorozatosan fordulnak elő - jó minőségű, célszerű erősítést eredményeznek mind az izomrendszer, mind pedig a csont- és ízületi rendszer területén.

A hetente 2-3 alkalommal végzett, rendszeres fallabdázás hosszú távon a szervezet anyagcsere folyamatait is serkenti, mely jobb közérzetet, gyorsabb regenerációs képességet eredményez. A fallabdázás a leginkább energiaigényes sportágak közé tartozik, így a fogyasztásban betöltött központi szerepe érthető. A változatos, szórakoztató, játékos edzések szinte észrevétlenül „apaszthatják” a zsírpárnákat, a szokásos szenvedések, kínlódások nélkül.

Összességében tehát a fallabda összetett kondícionális képességeket igénylel, az egészségmegőrzésben kiemelkedő szerepe van és mindemellett szórakoztató hatású. Túlzás nélkül állítható, hogy a stresszes életet élő emberek számára elsőként választandó sportág.

Nincs más hátra tehát, mint felkeresni a legközelebbi squash pályát a Hotel Famulusban, ahol igényes környezetben, kedvező áron tehetünk jobb közérzetünkért és egészségünkért.

Famulus Squash
Győr, Budai út 4-6.
famulussquash.blogspot.hu
Nyitva: minden nap 07 – 22 óráig
Pályafoglalás: 06 96 547 774

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.