Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 09. 09:00, szerda | Belföld

Startol a 19. Kortárs Művészeti Fesztivál és Zászlófesztivál

Startol a 19. Kortárs Művészeti Fesztivál és Zászlófesztivál

Már javában készül-szépül Székesfehérvár a kortárs fesztiválra. A fesztivál keretén belül rendezik meg a Fehérvári Könyvnapokat is.

Lesz divatbemutató, zászlófesztivál, esti kertmozi, színi előadás… Annyi biztos, hogy senki nem fog unatkozni!

Fotó: Hamberger Brigitta/Fejér Megyei Hírlap

Rózsaszín, narancssárga és kék színekben pompázó Rezsők – azaz szélemberek – szándékos provokációk: a Zichy liget zenepavilonjának közelében felállított, harsány „bábok” a május 11-én kezdődő, s május 19-ig tartó 19. Kortárs Művészeti Fesztiválra hívják fel a járókelők figyelmét. A gazdag programkínálatot egy sajtótájékoztató keretében mutatták be hétfőn a szervezők.


Többek között május 11-én 18 órakor zászlófesztivállal nyílik meg a rendezvény a Fő utcán, május 12-én 18 órától az Árpád középiskola diákjai tartanak divatbemutatót újrahasznosított anyagokból, 13-án 16 és 18 óra között a diáknapok produkciói­ból lesz válogatás, 14-én 19 órától pedig a Prospero Színkör Jean Genet Cselédek című művét mutatja be.

Utcai Művészzászló-kiállítást 1996 óta rendeznek Székesfehérvár belvárosában, művészzászló-kiállítást évente egy-két alkalommal. Sok neves textilművész tervezett és készített ide munkákat, köztük Aranyosi Zsuzsanna, Bányász Judit, Doromby Mária, Ecsedi Mária, Fekete Dóra, Hegedűs 2 László Debreczeni Katalinnal, Páger Bernadett, Péterfy Dóra és Sárváry Katalin. Aprólékos kézműves munkával varrott zászlóik időtállónak bizonyulnak művészi és technikai szempontból is. Az idén egy új zászló készül: Ecsedi Mária fehérvári művész alkotása. A zászlók kifüggesztésével öltözik a fesztivál ünnepi díszébe a város.

"Újdonság lesz a magyar filmeket bemutató esti kertmozi, s a több városi helyszín, de a Fehérvári Könyvnapokat is e rendezvény keretein belül rendezzük meg. Hétvégén egy másik nagyobb program is zajlik majd: a Nemzeti Emlékhelyek Napja."- hangsúlyozta Brájer Éva alpolgármester és Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke.

Forrás: feol.hu

Fotók: kortarsfesztival.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.