Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Július 30. 09:15, vasárnap | Helyi

Stratégiai együttműködésre lépett a Széchenyi István Egyetem és a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház

Stratégiai együttműködésre lépett a Széchenyi István Egyetem és a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház

Együttműködési megállapodást kötött a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal a győri Széchenyi István Egyetem, valamint fenntartója, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány.

A partnerség lehetővé teszi a felsőfokú graduális és posztgraduális képzés, valamint a kutatás, az innováció és a technológiai fejlesztés tovább erősítését, nemzetközileg is jelentős eredmények elérését.

A Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház, a Széchenyi István Egyetem, valamint a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány július 26-án, Kaposváron kötött stratégiai együttműködést, amelyet dr. Kovács Zsolt, az egyetem általános és oktatási elnökhelyettese, prof. dr. Palkovics László, az alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint dr. Inczeffy István, a kórház főigazgatója látott el kézjegyével.

Az eseményen elhangzott, hogy a 177 éves Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház hetven szakterületet működtet. Megyei szinten Kaposváron alakították ki hazánkban másodikként a Sürgősségi Betegellátó Centrumot, 2004-ben. Az intézményben új, országos és nemzetközi szintű szakmákat indítottak a kardiológia, a hemodinamika, a neurointervenció, a neurológiai ellátás speciális területein, emellett egységes onkológiai betegútszervező-rendszert alakítottak ki. Az onkológiai ellátás harmadik progresszivitási szintjét a 2014-ben telepített PET/CT és a mai napig Magyarországon egyedüliként itt működő PET/MR berendezés biztosítja saját izotóp-előállítással.

A partnerséget erősíti, hogy a Széchenyi-egyetem a győri Egészségtechnológiai Campus létrehozásával olyan egészségipari oktatási-kutatási-innovációs ökoszisztéma és szolgáltatói környezet megteremtését tűzte ki célul, amely együttműködő partnerei szakmai támogatásával ösztönözni kívánja az egészségipari, technológiaorientált vállalatok együttműködését és közös egészségtechnológiai fejlesztések megvalósítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.