Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Október 27. 08:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Ásványvíz palackozót épít a Pannonhalmi Apátság

Ásványvíz palackozót épít a Pannonhalmi Apátság

Ásványvíz palackozásba kezd a Pannonhalmi Bencés Főapátság – derült ki egy, a víz üzenetét középpontba helyező konferencián.

A Világörökség részeként számon tartott Szent-Márton hegyen élő szerzetesközösség látványpalackozót épít a szomszédos Ravazd községben, ahol a történelmi Béla király kút vizét hasznosítják majd.

Az előzetes vizsgálatok szerint akár napi 30 ezer palack víz termelését is lehetővé teszi a Győr és Veszprém közötti település 82-es főút mellett eredő forrásának vízhozama és az épülő palackozóüzem gépsora. Minderről Várszegi Asztrik beszélt azon a Pannonhalmán tartott konferencián, amelynek főelőadója Dr. Masaru Emoto világhírű japán tudós volt, aki kutatásai során arra a következtetésre jutott: az emberekben nagy arányban jelenlévő víz kristályainak szerkezetét a bennünk lévő pozitív energiák, a hit, a zene, az áldásos szavak képesek megváltoztatni.
A bencés főapát előadásából kiderült, hogy a nép ajkán Béla Király Kútnak – a legenda szerint IV. Béla a tatárok elől menekülve ivott a vízből – nevezett forrásvíz hasznosítására 2009-ben alakult meg a Bencés Ásványvíz Kft., amelynek 50 százalékos tulajdonosa a főapátság, a másik 50 százalékos tulajdonrészen pedig a ravazdi önkormányzat, egy alapítvány és néhány vállalkozó osztozik. A társaság 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Leader Program keretében a közel 100 millió forint összköltségű fejlesztés megvalósításához. A sok évszázados forrás mellett a ravazdi önkormányzat 100 méter mély kutat fúratott, amelynek vízét ásványvízzé minősíttették. A nyár eleje óta épülő látványpalackozó - amelynek megtekintése kiegészítő turisztikai program lehet az apátságba érkező látogatóknak - hamarosan elkészül, a próbaüzemet a jövő év elejére tervezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.