Városlista
2018. december 16, vasárnap - Etelka

Hírek

2018. Március 13. 06:15, kedd | Helyi

Szakképzési Díjban részesült a győri Lukács Iskola

Szakképzési Díjban részesült a győri Lukács Iskola

Kimagasló szakmai elismerésben részesült a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a szakképzés népszerűsítéséért folytatott kiemelkedő munkájáért.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2013-ban alapította Szakképzési Díját. A Kamara azt vallja, hogy a korszerű szakképzés a vállaltok és az iskolák együttműködésén alapszik. A díj célja, hogy a kiemelkedő projektek és kezdeményezések méltatásával hozzájáruljon a szakmai képzés színvonalának emeléséhez és társadalmi megbecslésének fokozásához. Egyúttal ösztönözni a vállalatokat, hogy vállaljanak nagyobb szerepet a szakképzésben. A díjra pályázhatnak cégek, vállaltok, iskolák, civil szervezetek és magánszemélyek.

A díjat három kategóriában ítélték oda:

1. „Motiváció”- a szakképzés társadalmi elismertségét szolgálja

2. „Innováció”- a szakképzés különböző szereplőinek együttműködése a hatékonyság érdekében

3. „Kooperáció”- új módszerekkel, eszközökkel, eljárásokkal gazdagítja a szakképzést

A Győri iskola a „Motiváció” kategóriában a „Challenging Learning” projektjével nyerte el díjat. Az intézmény nem titkolt szándéka, az oktatott szakmák népszerűsítése a pályaválasztás előtt álló általános iskolás korosztálynak a projekteken, kutatási prezentációkon keresztül.

A díjnyertes projektet Pölöskei Gáborné a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár mutatta be. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.

Forrás: gyorplusz.hu

Kép: kdorozs3.blog.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 16. 08:07, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 50. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2018. December 15. 08:06, szombat | Helyi

Füstérzékelőkkel a nagyobb biztonságért

A „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” kampány részeként Győr-Moson-Sopron megyében negyven füstérzékelőt adott át az elmúlt hetekben a katasztrófavédelem a tűzkockázati szempontból leginkább veszélyeztetett állampolgárok részére.

2018. December 15. 08:05, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2018. December 14. 10:04, péntek | Helyi

Szombattól hódít az Aréna- Ősbemutató

Szombaton mutatja be a Győri Nemzeti Színház, Forgács Péter rendezésében az Aréna című musicalt, amely ősbemutató lesz. Fenyő Miklós és Egressy Zoltán darabja parádés szereposztással várja a színházkedvelőket.