Városlista
2018. március 22, csütörtök - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2018. Március 13. 06:15, kedd | Helyi

Szakképzési Díjban részesült a győri Lukács Iskola

Szakképzési Díjban részesült a győri Lukács Iskola

Kimagasló szakmai elismerésben részesült a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a szakképzés népszerűsítéséért folytatott kiemelkedő munkájáért.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2013-ban alapította Szakképzési Díját. A Kamara azt vallja, hogy a korszerű szakképzés a vállaltok és az iskolák együttműködésén alapszik. A díj célja, hogy a kiemelkedő projektek és kezdeményezések méltatásával hozzájáruljon a szakmai képzés színvonalának emeléséhez és társadalmi megbecslésének fokozásához. Egyúttal ösztönözni a vállalatokat, hogy vállaljanak nagyobb szerepet a szakképzésben. A díjra pályázhatnak cégek, vállaltok, iskolák, civil szervezetek és magánszemélyek.

A díjat három kategóriában ítélték oda:

1. „Motiváció”- a szakképzés társadalmi elismertségét szolgálja

2. „Innováció”- a szakképzés különböző szereplőinek együttműködése a hatékonyság érdekében

3. „Kooperáció”- új módszerekkel, eszközökkel, eljárásokkal gazdagítja a szakképzést

A Győri iskola a „Motiváció” kategóriában a „Challenging Learning” projektjével nyerte el díjat. Az intézmény nem titkolt szándéka, az oktatott szakmák népszerűsítése a pályaválasztás előtt álló általános iskolás korosztálynak a projekteken, kutatási prezentációkon keresztül.

A díjnyertes projektet Pölöskei Gáborné a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár mutatta be. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.

Forrás: gyorplusz.hu

Kép: kdorozs3.blog.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 21. 17:40, szerda | Helyi

"Neked munka, nekem álom" - kampány fogyatékkal élőkkel

Rendőr, tűzoltó, mozdonyvezető, logisztikai ügyintéző, óvónő, dietetikus, kézilabdázó, labdarúgó és régész lehetett egy-egy napra tíz fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű fiatal.

2018. Március 21. 16:01, szerda | Helyi

Lengyel Alfréd Honismereti Verseny győri iskolákkal, tematikus séta a résztvevőknek

8. alkalommal rendezték meg kedden a Lengyel Alfréd Honismereti pályázatot, versenyt, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Középiskolája közös szervezésében.

2018. Március 20. 19:23, kedd | Helyi

Szerdán lesz az új pannonhalmi főapát beiktatásának ünnepsége

Hortobágyi T. Cirill, Szent Márton Monostora nyolcvanhetedik apátjának benedikálására március 21-én, Szent Benedek ünnepén a 11 órakor kezdődő szentmise keretében kerül sor Pannonhalmán.

2018. Március 20. 16:35, kedd | Helyi

Gyakorlatot tartottak a Győr-Szol szakemberei

A társaság munkatársai a napokban felépítették, majd elbontották azt a mobilgátat, amelyet korábban a folyóparti fejlesztések során hoztak létre az esetleges árvízi védekezés érdekében a Dunakapu tér északnyugati lépcsőjénél.