Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Január 06. 14:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Számszeríjjal terítette le az állatokat

Számszeríjjal terítette le az állatokat

Egy őzbakot, valamint két sutát ejtett el számszeríjjal egy orvvadász a Borsod megyei Szendrő közelében. A bűncselekménnyel gyanúsított 31 éves férfi ellen nagy értékre elkövetett lopás és állatkínzás miatt indult eljárás.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökséggel szerdán azt közölte: a rendőrséget egy vadász értesítette még hétfőn, hogy szerinte a területen orvvadászat történt. Ezután a bejelentő egy vadőrrel, valamint a szendrői rendőrőrs járőreivel a nyomok után indulva az erdei úton egy fatörzsön fennakadt, üres, lezárt, rendszám nélküli, fekete terepjáróra bukkantak. A vadász emlékezett rá, hogy a terepjárót nem sokkal azelőtt már látta az erdőben, azonban a jármű vezetője hirtelen megfordult és elhajtott. Az autót hátrahagyó férfit és utasát a helyszíntől fél kilométerre tartóztatták fel a rendőrök, majd előállították őket.

Ezután jutottak el a rendőrök az egyik férfi pincéjéhez, ahol vadászathoz használt tárgyakat: vadásztőrt, távcsövet, nyílvesszővégeket, fénypatronokat foglaltak le, a pince melletti kökénybokorban pedig számszeríjat, illetve három nyílvesszőt találtak. Az elejtett őzek feldolgozásra váró tetemeire a járőrök végül egy víkendházban bukkantak rá. Az ügyben az Edelényi Rendőrkapitányság szendrői rendőrőrse a jogosulatlanul vadászó – ráadásul tiltott vadászati eszközt használó – 31 éves férfival szemben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette, valamint állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást – fűzte hozzá a szóvivő. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.