Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. December 17. 08:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

"Szénszünet" a Szigetközben!

"Szénszünet" a Szigetközben!

Hogy fűtésköltségeit csökkentse, "szénszünetet" tart több Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat. Darnózselin, Lipóton, Héderváron és Mecséren úgy döntöttek, hogy az év végén 10 napra bezárják a hivatalt, a faluvezetők p

"- Meleg a radiátor? - Meleg." A gyerekek már tudják, hogy a téli szünet után még két hónapig rövidített oktatás lesz a hédervári iskolában. Ugyan a leállást síszünetként rendelik el, síelésről szó sincs. Egymillió forintot takarít meg az intézmény a modern szénszünettel.

"Vagy a tesóm kér szabit, vagy a rokonaimhoz megyek" - mondja az egyik diák.

A termekben hét fokra állítják majd vissza a fűtést, így a vízvezetékek nem fagynak el.

Szabó Lászlóné igazgató, Általános Iskola, Hédervár: "A szülők nagy megértéssel kezelik a leállásokat, így a síszünetet, vagy a meghosszabbított téli szünetet. Felhasználjuk a minisztérium által adott 5 napunkat erre, így tudunk segíteni. De egyetértünk, mert óriási megtakarítást jelent a három fenntartónak, milliós tétel."

A hédervári polgármesteri hivatal bejáratára is kihelyezték az értesítést: december 23-tól zárva lesz a községháza. A fűtésköltségek csökkentésével félmillió forintot spórolnak, amelyből jövőre jut az óvodai játékeszközök beszerzésére.

Juhász József polgármester, Hédervár, független: "Így legalább a fűtési költségeink 15 százalékát megtakarítjuk, ez egy kényszerítő erő sajnos, mert figyelnünk kell az energiaárak alakulására, és megpróbálunk valamilyen formában haladni a korral."

A 600 lakosú Mecséren már most is saját zsebből fizeti a rezsit az az önkormányzati dolgozó, aki a hivatal zárása után nem tekeri le a konvektort. A munka nem áll meg a szénszünet alatt sem.

Csaplár Zoltán polgármester, Mecsér, független: "Ki lesz téve a megfelelő ügyintéző telefonszáma, el tudják érni az ügyintézőt, el tudják érni a jegyzőt, a polgármestert, tehát olyan ügy, amit azonnal intézni kell, nem marad elintézetlenül."

A faluban a telefonáláson is spórolnak: a 13 közintézményt 30 számítógéppel kötöttek össze, így az internet segítségével a dolgozók olcsóbban teremtenek kapcsolatot egymással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.