Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. December 20. 07:37, hétfő | Kék hírek
Forrás: HírTV

Szerdáig Ferihegy foglya marad az 1500 külföldi?

Szerdáig Ferihegy foglya marad az 1500 külföldi?

1500 külföldi rekedt Ferihegyen, miután a havazás megbénította a nyugat-európai repülőtereket. Sokan azt az információt kapták, hogy szerdáig nem tudnak elutazni. A budapesti reptéren a tegnapi havazás után mindkét kifutópályát megtisz

Földön fekvő, alvó utasok a ferihegyi repülőtéren. A rendkívüli időjárás miatt információink szerint legalább 1500 külföldi rekedt Budapesten, több európai légikikötő sem tudott repülőgépeket fogadni. Az utasok több órát vártak a jegyek visszaváltására. Törölték a frankfurti járatokat, de Dublinba és Londonba sem menetrend szerint jártak a repülők. Az utasoknak szendvicset és vizet osztottak.

- Az utasok többségének azt tanácsolta a Lufthansa, hogy ki se jöjjenek Ferihegyre, hiszen esély sincs rá, hogy el tudnának jutni a célállomásra. A légitársaság egyelőre annyit tudott garantálni, hogy legalább a hosszútávú járatait üzemelteti, de az európaiaknál komoly fennakadások vannak. Miután elkezdődött már a karácsony előtti csúcs, ezért nagyon nehéz szabad helyeket találni a repülőgépeken - nyilatkozta a hírTV-nek Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója.

Befagyott váltók, késő vonatok

Bár vasárnap már nem havazott, a hideg a vasúti közlekedésben is fennakadást okozott. Több helyen befagytak a váltók, volt ahol síntörés miatt késtek a vonatok. A Dunántúlon hóátfúvások nehezítették a közlekedést. 24 óra alatt több mint 200 közúti baleset történt, a jeges, csúszós utakon.

Martonvásáron -23,7 fokot mértek

Martonvásáron mérték a leghidegebben, itt mínusz 23,7 fok volt. A hidegrekord nem dőlt meg, de az ország több területén is mínusz 20 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. Zalaegerszegen a gázvezeték is elfagyott, több lakás kora délutánig fűtés nélkül maradt. A meteorológusok szerint a kemény hideg után jövő héten már enyhülés várható, a hó azonban elolvad, így nem lesz fehér karácsony.

- A következő napokban jelentősen enyhébb levegő érkezik az ország fölé, most például az éjszakai órákban már megkezdődik az enyhülés, plusz 10 fokkal melegebb lesz fölöttünk a levegő, ez majd meg is visel sokakat az országban - mondta Török László meteorológus.

Árvízre is számítani lehet

A hóolvadás gondot okoz majd a belvízzel elöntött területeken, gyors felmelegedés esetén pedig több helyen árvízre is számítani lehet.

- A hőmérséklet emelkedésével várható, hogy ez a hómennyiség olvadásnak indul. A felmelegedés mértékétől függően a vízgyűjtők egy darabig tudják fogadni ezeket az olvadékvizeket, azonban ha gyors felmelegedés jön, akkor árvízre lehet számítani árvízre - mondta a hírTV-nek Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A Balatonon egyre vastagabb a jégpáncél, ám a tavon még nem lehet korcsolyázni. A tiltás ellenére a jégre merészkedőket megbüntetik. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.