Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Március 29. 12:52, szerda | Életmód
Forrás: hirado.hu

Szeretsz kocogni? Most másokon is segíthetsz!

Szeretsz kocogni? Most másokon is segíthetsz!

Soha nem késő elkezdeni az egészséges életmódot, és ha nem magunkért, akkor másokért. Több jótékonysági futás is lesz a közeljövőben.

Többet ad egy olyan futást, amivel másokon is segítek – mondta el Gui Angéla, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet kommunikációs vezetője a Kossuth Rádió Napközben című műsorában. Hozzátette, hogy jótékonysági futást szervezni pedig a legjobb dolog a világon.

A kárpátaljai árvákért futnak

Idén lesz 500 éves a reformáció, így mondhatnánk, hogy a távolság adott is volt egy jótékonysági futásra. A Bethesda Gyermekkórház munkatársaival fogják teljesíteni az 500 kilométeres távot, mely Budapestről indul és Kárpátalján ér véget. Gui Angéla elmondása szerint a nagydobronyi református árvaházban ér véget a futás, majd innen terepfutók a Vereckei-hágóhoz is ellátogatnak.

Manapság egyre többen futnak, ami jó érzés, hiszen boldogsághormon szabadul fel közben. Ha ehhez egy jó ügyet sikerült társítani, akkor aránylag könnyű támogatókat szerezni egy jótékonysági akcióhoz – fejtette ki a szakember. Kiemelve, hogy a futáshoz gyakorlatilag bárki csatlakozhat majd, de az esemény még gyermekcipőben jár, később tudnak majd pontos részletekkel számolni.

Így kell 1000 forintból 30000 forintot csinálni

Egészen más stratégiát követ a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, mely a Telekom Vivicittá Városvédő Futással karöltve dolgozik a rászorulókért. Somló Eszter projektmenedzser kifejtette, hogy futó követeik szervezik meg az adományozást ismerőseik között, míg ők a futással „fizetnek”. Az egyesület a befolyó összeget arra fordítja, hogy az élelmiszert, amit kapnak, csomagolják, majd karitatív szervezetekhez jutassák.

5000 tonna ennivalót kell megmozgatniuk, aminek hatalmas a költsége, 1000 forintból azonban 30000 forintnyi élelmet tudnak a helyi szervezetekhez eljuttatni.

Egyedül sokakkal

Gábor Bence virtuálfutók.hu alapítója látszólag direktebb módszerrel segít. A nevezési díjból lehet támogatni egy alapítványt, három különféle profilú szervezetet szoktak választani, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt.

A csavar a történetben, hogy a futást és a május első hétvégéjén tartott versenyen már biciklizést bárki bárhol végezheti, hiszen csak a GPS adatokat kell feltöltenie. „Olyanoknak is van lehetősége, akiknek például nehézkes lenne felutazni Budapestre” – tette hozzá az alapító.

Bárki belevághat

Kiemelte, hogy a futás hamar sikerélményt nyújt és gyakorlatilag bárki belevághat, hiszen a távot személyre lehet szabni, és sétákkal is lehet tarkítani. Honlapjukon pedig azt hangsúlyozzák, hogy a párkapcsolat és barátság színesítésére ideálisak a közös sportolások.

Forrás: itt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.