Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 02. 08:13, kedd | Helyi

Szilveszterkor 143 esetben kellett beavatkozni a tűzoltóknak

Szilveszterkor 143 esetben kellett beavatkozni a tűzoltóknak

Szilveszter napján 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt tűzoltói beavatkozást.

Tűz miatt 70 alkalommal, 73 esetben pedig balesethez hívták a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Dóka Imre őrnagy a közleményben kiemelte: az év utolsó napján hárman is meghaltak lakástűzben. A főváros IX. kerületében egy Thaly Kálmán utcai társasházi lakásban, a Tolna vármegyei Pálfán egy ikerház földszinti lakrészében, illetve a Pest vármegyei Zsámbokon egy családi házban keletkezett tüzekben egy-egy ember vesztette életét.

A tájékoztatás szerint tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt 34 tűz keletkezett, nyolc esetben épülettüzekhez, huszonnégy esetben pedig meggyulladt növényzethez, kigyulladt kukákhoz riasztották a tűzoltókat.

Budapest XV. kerületében a Mézeskalács téren egy tízemeletes társasház földszintjén gyulladt ki egy műanyag szeméttároló, a győri Eszperantó úton egy elhasznált tűzijáték égett és izzott egy szeméttároló konténer mellett. Szintén Győrben a használaton kívüli Rába étterem épületében két négyzetméteren okozott tüzet tűzijáték.

Sárváron a Deák Ferenc utcában egy tízemeletes társasház egyik hetedik emeleti lakásának ablakán csapódott be tűzijáték, a miatta keletkezett tüzet a lakók eloltották. Kiskunhalason a Vezér utcában egy lakóház teraszának tetejére dobott petárda miatt olvadt meg kissé a tető.

A debreceni Kossuth utcában tűzijáték-telep égett egy kuka mellett, a csongrádi Fő utcában elhasznált pirotechnikai eszközök égő doboza és csomagolása adott munkát a tűzoltóknak.

A szegedi Csanádi utcában petárdázás miatt gyulladt meg az összehordott szemét, a jászberényi Kossuth utcában egy üzlet udvarán levő papírhulladékra dobott petárda miatt keletkezett tűz. A szóvivő azt is közölte: a főváros X. kerületében a Kozma utcai temetőben vasárnapra virradó éjszaka a szorosan egymás mellé épített virágos standok égtek mintegy kétszáz négyzetméteren.

Állatmentések is adtak munkát a tűzoltóknak: Törökszentmiklóson a Vadai Ferenc utcában kovácsoltvas kerítésbe szorult egy kutya, Bajóton a Kossuth Lajos utcában pedig egy kútba esett kutyát kellett kimenteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.