Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Szeptember 25. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: gyor.hu

Szociális területen is elismerték a város munkáját

Szociális területen is elismerték a város munkáját

Győr városa az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége (ÉTA) elismerésében részesült, amelyet Borkai Zsolt polgármester vett át 2010. szeptember 24-én. Dr. Csizmadia László az ÉTA eln

Az ÉTA régi hagyománya, hogy minden évben két településen köszönik meg azt a munkát, amit az önkormányzat a hátrányos helyzetben lévő embertársainkért végez. Az idén Győrre esett a választás, hiszen példaértékű beruházások és projektek történtek az elmúlt időszakban.

Dr. Csizmadia László megköszönte a polgármesternek ezt a munkát, és átadta az elismerést.

Borkai Zsolt elmondta, ez a kitüntetés nagy megtiszteltetés a városnak. Köszönetet mondott a szociális ágazatban dolgozó munkatársaknak, akik valóban rengeteget tesznek sérült embertársainkért.

Hozzátette, a győri önkormányzat felelősséggel gondoskodik azokról a polgárairól, akik – többek között – értelmi fogyatékosággal élnek, vagy mozgásukban akadályozottak. Az önkormányzat a sérült kisgyermekek számára külön bölcsődei csoportot hozott létre, 200 fürdőbérletet vásárol már évek óta az időseknek. Ebből 18 darabot juttat két mozgássérülteket összefogó szervezetnek.

A fogyatékossággal élők átmeneti otthona 100 millió forintot meghaladó beruházás volt. Az otthon létesítésével egy helyre került a fogyatékossággal élők nappali és átmeneti ellátása.

A mozgásukban korlátozottak számára bérlakásokat alakítottak ki, melyek száma egyre nő, jelenleg 15 darab, az itt élők 60 százalékos lakbértámogatásban részesülnek. Azon polgárok számára , akik „ normál” lakásokban élnek, de gondot jelent a rezsiköltség kifizetése, lakásfenntartási támogatással segít a város.

Az idős, mozgásukban korlátozottak számára is nyitva áll az a városi program, amely a lakás átalakításának kiadásához járul hozzá. Ez a tavalyi évben 4, az idei évben 5 millió Ft-ot jelent.

Az elmúlt években jelentős lépések történtek az akadálymentesítés terén, az átalakításoknak köszönhetően számos egészségügyi és szociális intézmény vált a mozgásukban korlátozottak számára is könnyen elérhetővé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.