Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 22. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: orientpress

Szócska: folytatódik az egészségügyi korszerűsítés

Szócska: folytatódik az egészségügyi korszerűsítés

Mindenképpen folytatódnia kell az egészségügyben elindított korszerűsítéseknek – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Szócska Miklós. Az egészségügyi államtitkár szerint mindenki tudja, hogy a nagy világválság közepette kell rendet tenni, ám nem sündisznóállást vesznek fel, inkább kreatív megoldásokat keresnek. Szócska Miklós úgy látja, a „józan többség kezdi belátni, hogy lépésről lépésre, de haladunk kifelé a gödörből”, valóban bányamentés zajlik.

Arra a kérdésre, hogy lapértesülés szerint a jövő évi költségvetésben az előzetes tervnek a felét sem biztosítja a kormány az egészségügy számára, azt válaszolta: 'a költségvetés előkészítésekor mindig annyi információ kering a sajtóban, hogy az ember józan ésszel nem tudja követni'. Hozzátette, hogy mértéktartó optimizmussal állnak a dolgok elébe. Néhány év távlatából látható, hogy a gondokra mindig volt megoldás, mint például a népegészségügyi termékadó, vagy a gyógyszerárak csökkentése.

A jövő évre vonatkozóan elmondta, folytatódik a népegészségügyi mozgósítás, de még nagyobb figyelmet szeretnének fordítani a személyes betegsorsokra is. Kiemelte, hogy a már elindított országos méretű betegútszervezés, a térséghatárok kialakítása bevált. Ennek köszönhetően sokkal többen, helyben kapják meg a szükséges ellátást, több esetet látnak el egynapos ellátásban, kevesebb embert fektetnek kórházba, de csökkent az átlagos ápolási napok száma is.

Az ágazatban elindított korszerűsítéseknek mindenképpen folytatódnia kell. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy még akkor is boldogulhatnak itthon az orvosaink, ha a bérek nem érik el a nyugati fizetések mértékét. A külföldi munkavállaláshoz szükséges papírokat egyre kevesebben váltják ki, és csökken a kivándorló rezidensek száma is. Ebből következik, hogy a nekik szóló Markusovszky-ösztöndíj és a pluszjuttatások kezdik átrendezni a motivációs erőteret. Bízom benne, hogy a diplomás szakdolgozók körében is érezhető lesz a változás - mondta Szócska Miklós.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.