Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 30. 06:46, szombat | Helyi

Szombaton ismét Föld órája

Szombaton ismét Föld órája

A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra irányítja a figyelmet.

Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Az idén március 30-én, 20:30 órakor jön el a Föld Órája.

Győr szokás szerint csatlakozik a kezdeményezéshez, és az említett órában a Városházánál, a Jedlik Ányos hídon, a Kossuth hídon, a Széchenyi téren, a Rába parton – a Várfal sétánynál, a Káptalan dombon a bazilikánál, valamint a Rába folyó és Mosoni – Duna jobb partjának alsó sétányánál alszanak ki a fények.

A kezdeményezéshez mi magunk is csatlakozhatunk akár azzal, hogy egy órára nélkülözzük a tévénket, gyertyát gyújtunk a villany helyett, vagy nem használjuk elektromos berendezéseinket. Ám a lényeg, hogy próbáljunk meg nem csak ebben az egy órában, hanem az év minden szakában környezettudatosan élni. A WWF Magyarország ebben próbál segíteni a közösségi oldalakon, ahol március 5. és 31. között hetente más-más kategóriában tesznek közzé a természet megóvását és a fenntartható életmódot támogató mindennapi tippeket, kihívásokat, amelyek mentén nem csak magunkat, Földünket is egészségesebbé tehetjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.