Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 23. 13:12, kedd | Helyi sport
Forrás: V - Fotó: Hunvolley.hu

Szombaton kezdődik hivatalosan a női junior röplabda Eb Győrben és a szlovákiai Nyitrán

Szombaton kezdődik hivatalosan a női junior röplabda Eb Győrben és a szlovákiai Nyitrán

A bajnokságra való felkészülés jegyében, hétfőn megütközött egymással a két ország korosztályos csapata.

A magyar lányok a csütörtöki, szombathelyi, felnőtt válogatott elleni mérkőzést követően két nap szabadságot kaptak, s vasárnap találkoztak újra Győrben. Ekkor már nem tartott a csapattal Villám Csenge, aki utolsóként esett "áldozatul" a keretszűkítésnek.

Nagyon nehéz döntés volt, a szívem vérzett Csengéért, de sajnos csak tizenkét játékost lehet nevezni az Eb-re – mondta el erről Horváth András szövetségi kapitány. – De ezúton is szeretném megköszönni neki, illetve a többi, a keretből szakmai okok miatt kiszoruló játékosnak a lelkes és odaadó munkát, amit eddig elvégeztek.”

A szombaton kezdődő kontinensviadalnak így tehát a következő tizenkét játékossal vág neki a magyar válogatott: Cicic Marija, Durst Anna, Godó Panni, Juhár Dalma, Kalotai Zsófia, Kilyénfalvi Zsófia, Kiss Gréta, Kotormán Réka, Németh Anett, Radomszki Boglárka, Szedmák Réka, Török Kata.

A csapat hétfőn, Győrben megmérkőzött a másik társrendező, a szlovákok válogatottjával. A négy játszmásra tervezett mérkőzésen a mieink sajnos mind a négy szettet elvesztették. A forgatókönyv minden alkalommal hasonló volt: a szlovákok a szett elején elhúztak, s a játszma vége felé kezdtek el felzárkózni a mieink, elsősorban remek nyitásaiknak köszönhetően, így volt olyan szett is, amelyet csak minimális különbséggel vesztettünk el.

Mindenesetre az ezúttal jól látszódott, hogy a szlovákok – akik a közelmúltban az egyik nagy esélyes orosz csapattal is 3:2-es mérkőzést játszottak – már most Európa-bajnoki formában vannak, míg a mieink még nem pörögtek fel erre a szintre. Remélhetőleg kedden, amikor a két csapat újra megmérkőzik majd, de ezúttal Nyitrán, már a magyar lányok is a megfelelő fordulatszámon játszanak.

A korosztályos junior Európa-bajnokságot a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) a Szlovák Röplabda Szövetséggel közösen rendezi, tizenkét U19-es női nemzeti válogatott részvételével .

A csoportmérkőzéseket Győrben, az elődöntőket és a döntőt szeptember 3-án és 4-én a szlovákiai Nyitrán játsszák. A magyar válogatott Németországgal, Szerbiával, Olaszországgal, Oroszországgal és Fehéroroszországgal került egy csoportba.

Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára a sajtótájékoztatón emlékeztetett, az Európai Röplabda Szövetség 2014-ben határozott arról, hogy az idei női junior Eb-t és a jövő évi férfi ifjúsági Eb-t közösen rendezheti a magyar és a szlovák szövetség. Úgy fogalmazott, hogy a mostani rendezvény a 2017-es győri Nyári Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) stratégiai versenye lesz.
Radnóti Ákos alpolgármester (Fidesz-KDNP) reményét fejezte ki, hogy mivel a város már több korosztályos és felnőtt kontinensviadalt is rendezett különböző sportágakban, a város jó versenyt tud majd lebonyolítani, s ezáltal népszerűsíteni tudja ezt a sportágat is.
Az U19-es magyar válogatott szombaton a német csapattal mérkőzik meg először, majd a szerb, a fehérorosz, az orosz és az olasz csapatokkal találkozik a győri Egyetemi Sportcsarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.