Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Február 06. 07:33, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

Szörnyű tragédia a Dunán: meghalt a kislány

Szörnyű tragédia a Dunán: meghalt a kislány

A kórházban meghalt az a kislány, aki öt felnőtt családtagjával együtt borult egy ladikról a jéghideg Dunába Érsekcsanádnál. A rendőrség nyomozást indított, hogy tisztázzák a pénteki tragédia körülményeit.

Pénteken délután borult fel egy ladik öt felnőttel és egy gyermekkel a Duna érsekcsanádi szakaszán. A család a folyó túloldalára tartott egy disznóölésre, amikor - eddig nem tisztázott okból - ladikjuk felborult, s mindannyian belezuhantak a dermesztő vízbe. A közeli szigeten megtartott turisztikai konferencia vízibusszal hazafelé tartó résztvevői vették észre a fuldokló embereket.

A vízibusz legénysége és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke mentette ki a hat embert a Dunából. Az időközben megérkezett mentők a vízből eszméletlen állapotban kihúzott 6 éves gyermeket többször megpróbálták újraéleszteni, de a helyszínen nem jártak sikerrel. A gyermeket a bajai kórházba szállították, ahol már csak halálának beálltát tudták megállapítani. A kislány végzetesen kihűlt a folyó vizében, testhőmérséklete több mint 10 Celsius-fokkal csökkent, leállt az életműködése. Az öt felnőttet is kórházba vitték a mentők, állapotuk stabil. A tragikus baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett, halált okozó veszélyeztetés gyanújával indított nyomozást az ügyben. (da)

HavariaPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.