Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. December 08. 07:51, péntek | Bulvár

Szulák Andrea megható vallomást tesz új könyvében

Szulák Andrea megható vallomást tesz új könyvében

Megható vallomást tesz Jutalomfalatok című könyvében Szulák Andrea. Az énekes-színésznő még mindig nem tudta feldolgozni szeretett édesanyja halálát, aki többek között a gasztronómia szépségeit is megmutatta neki.

Szulák Andrea kivételesen szoros kapcsolatot ápolt édesanyjával, Rózsa asszonnyal, akit 15 éve veszített el.

– Először meg kellett szoknom, hogy nincs anyukám, aki nekem szinte mindent jelentett: szülőt, rokont, barátnőt, cinkost, menedéket, erőforrást, aki effektív része volt az életemnek. Hogy árva lettem és többé nem vagyok valakinek a gyereke – mondta a tragédiáról korábban a Nők Lapjában a színész-énekesnő, akit édesanyja – miután édesapja elhagyta őket – teljesen egyedül nevelt fel, ami manapság sem egyszerű feladat egy anyának, hát még a szocializmusban. Andreának azonban semmiben sem kellett hiányt szenvednie, hála anyukája lehengerlő személyiségének.

– A hatvanas-hetvenes évek hiányaira fittyet hányva anyu elképesztő módon kialakította a rendszert: mit, honnan, kitől szerez be. Részben gondoskodni szeretett volna az alapvető szükségleteinkről, részben el akarta kápráztatni csekély számú vendégseregünket… Egy jó kapcsolat soha nem árt. Ez a mi esetünkben azt jelentette, hogy az asztalon mindig volt szép hús, jó minőségű zöldség, gyönyörű gyümölcs. A mennyiséggel kapcsolatban volt némi hiányérzetem, bár az átlaghoz képest elég jól jártunk – osztotta meg emlékeit a színésznő, aki azóta maga is édesanya, Rozina most 10 éves.

Szulák Andrea több budapesti színházban is játszik, számtalan koncertet ad országszerte, és közben még a könyv kiadására is volt ideje. Az elgondolkodtató történetekkel színesített szakácskönyvben Andrea élete egyik legidillikusabb időszakát is felidézte, és bizony azt is bevallotta, néha szeretné visszaforgatni az idő kerekét.

– … ha tehetném, az életem bizonyos korszakait bármikor szívesen újraélném. Például azt az időszakot, amikor hosszas külhoni tartózkodásaim végén itthon találtam meg a boldogsághoz, sikerhez vezető utat. A sok-sok meghitt órát, amikor még élt az édesanyám és a Calypso rádiót hallgatva varrogattunk, hímezgettünk, mert igen, annak idején én magam készítettem a fellépőruháimat, én dísztettem, szabtam-varrtam – vallott a vágyairól.

Erdélyből szökött át a nagyapja

Andrea egy megdöbbentő családi titkot is elárul: nagyapja szökevényként érkezett Magyarországra az I. világháborút követő években.

"Anyai nagyapám Erdélyből szökött át Trianon után: gyalogszerrel, mellén széttépve az inget ordított az őt üldöző román katonáknak, hogy ide lőjetek. Egész életében büszke magyarnak tartotta magát, aki ha meghallotta a székely himnuszt, még közel a nyolcvanhoz is sírt, mint egy gyerek." – mesélte el Andrea a könyvben.

Forrás: lokal.hu

Kép: gyfz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.