Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Július 19. 17:00, csütörtök | PR
Forrás: www.infogyor.hu

Támadnak a szúnyogok? – Védekezzen otthon, profi módszerrel, hatékonyan!

Támadnak a szúnyogok? – Védekezzen otthon, profi módszerrel, hatékonyan!

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása kedvezett a szúnyogoknak. Főként a falvakban, kisebb városokban a kora esti órákban csapatostul támadnak a vérszívók. Ma már azonban saját magunk is védekezhetünk a szúnyogok ellen, nem kell sóv

Nem tud kiülni a teraszra egy kis esti borozgatásra? Nem meri a gyermeket kint hagyni az udvaron, mert össze-vissza csípik a szúnyogok? Nagyon sok (főleg) vidéken élőnek ismerős problémák ezek az utóbbi hetekben. A tavalyi szúnyogmentes hónapok után, idén a sok esőnek köszönhetően ismét rendkívüli mértékben elszaporodtak a szúnyogok.
A légi szúnyogirtás mindig a helyi önkormányzatok szándékától és főleg pénztárcájától függ. Átlagosan nyaranta 2-3 permetezésre futja a szűkös költségvetésekből, de van, ahol még ennyire sem. Ma már azonban egyénileg is védekezhetünk a szúnyogok ellen, hatékonyan. Már Győrben is kapható egy házi szúnyogirtásra kifejlesztett készülék, a hozzá tartozó irtószerrel együtt.

A Mosquitox termékcsaláddal, ipari módszerekkel, de otthoni körülmények között lehet úrrá lenni a szúnyoginvázión. Az irtószer a hagyományos kémiai (légi) szúnyogirtáshoz hígítás nélkül használt, ellenőrzött minőségű, felhasználásra kész folyadék, amelyet csak szabadtéren lehet alkalmazni. A szer kipermetezésére kizárólag ULV szórófejjel ellátott berendezések alkalmasak, például egyes permetezőgépek, vagy a Fogmaster szúnyogirtó készülék, amely un. hidegködöt képez.

A készülék nagyon kis szemcseméretre porlasztja a folyadékot, ezt kell kijuttatni a bokrok, fák, tuják közelébe. 1 hektár területre kb. 0,5-0,8 liter irtószer szükséges. A hatásfokozó adalékanyagnak köszönhetően eredményesen alkalmazható és tartós védelmet biztosít. A készítmény a melegvérű állatokra teljesen ártalmatlan, a vízi élőlényekre azonban veszélyes lehet, ezért vízfelületektől 5 méteres biztonsági sáv betartásával használható. A permetezést érdemes szélcsendes időben elvégezni. A leghatékonyabb, ha az irtást rendszeresen ismételjük, illetve ha családi házas, vagy üdülőterületeken, az egymás melletti ingatlanokon, együttesen végzik el. Lakóközösségek, szomszédok, közösen is beszerezhetik a készüléket, valamint az irtószert, így a költségek is megoszlanak.
A Fogmaster szúnyogirtó készülék és a hozzá tartozó Mosquitox folyékony irtószer a Fészek Kert Kertészeti Szakáruházban most akciós áron kapható.

http://www.piktorfestekbolt.hu

PIKTOR KFT
9023 Győr, Mészáros Lőrinc u. 1.
Tel.: +36-96/511-860 Fax: +36-96/411-285

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.