Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. November 26. 10:58, kedd | Belföld
Forrás: infoGyőr

Tanulságos történet! Az idős néni és a punk!

Tanulságos történet! Az idős néni és a punk!

Tanulságos történet az előítéletről, segítőkészségről!

Kommentár nélkül :)

Egy idős néni áll a zebránál és készül átkelni a rövid ideig tartó zöldön. Lassú, mert jobb kezében botja, amire támaszkodik, bal kezével pedig húzza gurulós szatyrát. Benne krumpli, savanyúság, alma, liszt, ingyenes újság, szemüveg, orvosi leletek: egyszóval az élete. Lassúságával kockáztatja, hogy elgázolja két sávnyi kocsi, vagy a 4-es 6-os villamos. Ekkor megjelenik mellette egy fülkarikás, tetovált, orrpiercinges srác. Vörös hajjal, kakastaréjban, kihívó tekintet, láthatóan bármikor kész verekedni, balhézni.
A néni elképesztő lassúsággal kel át az úttesten. A járókelők kikerülik, legfeljebb mandinerből nézik kínlódását. A legtöbben csak lazán elsétálnak mellette, mondván nem az ő dolguk. De ekkor a kakastaréjos udvariasan elkéri a kézikocsit, egyik kezével húzni kezdi, amíg másik karját kapaszkodóul kínálja fel. Az egész utca őket nézi. Még épp időben átérnek.
A néni hálálkodik a punknak, ő pedig e szavakkal hárítja nevetve: "Semmiség, tessék csak hagyni a g**ibe." A néni meglepődik, majd ő is nevet. Két generáció mosolyog egymásra.

Címkék: tanulságos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.