Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. December 04. 13:20, szerda | Külföld

Távozik vezetői posztjáról a Google két legendás alapítója

Távozik vezetői posztjáról a Google két legendás alapítója

Az Alphabet bejelentette, hogy a Google két társalapítója, Sergey Brin és Larry Page távoznak elnöki és vezérigazgatói pozíciójukból, a vállalat irányítását pedig Sundar Pichai veszi át, aki jelenleg a Google vezérigazgatója.

Brin és Page ugyan lemondanak posztjukról, azonban továbbra is tagjai lesznek a Alphabet igazgatótanácsának és megtartják szavazati jogukat is, így a jövőben is döntő befolyással rendelkeznek a vállalat életében. Búcsúlevelükben azt írták, hogy az Alphabetnek és a Google-nek már nincs szüksége két vezérigazgatóra és egy elnökre, a vállalat pedig nélkülük is remekül fog működni.

Brin és Page a Google egy igen viharos időszakában döntenek a távozás mellett, hiszen az európai és az amerikai döntéshozók is egyre jobban szorongatják a vállalatot. Page például nem jelent meg a nagy techvállalatok meghallgatásán, 2018-ban pedig a szenátus elé is berendelték, de oda sem ment el.

Eközben egyre nagyobb a feszültség a Google és a dolgozók között is. Tiltakozás volt például a Google kínai terjeszkedésével szemben, nemrég pedig a vállalat több olyan alkalmazottat is elküldött, akik a cégvezetés számára kellemetlen véleményt hangoztattak. A Google szerint a kirúgottak megszegték az adatvédelmi szabályzatot, a munkavállalók szerint viszont csak el akarják őket hallgattatni.

Pichai, az Alphabet új vezérigazgatója még 2015-ben került a Google élére, de már előtte is a cégnél dolgozott. Részt vett többek között a Chrome böngésző kifejlesztésében és volt az Android operációs rendszer főnöke is.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Michael Nagle

Címkék: Alphabet, Google, távozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése