Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. November 05. 14:07, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Teherautó gázolt halálra egy férfit Borsodban

Teherautó gázolt halálra egy férfit Borsodban

Egy kistehergépkocsi vezetőjét gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy járművével kedd este halálra gázolt egy férfit a Kesznyéten és Tiszalúc közötti úton - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t szerdán.

Gaskó Bertalan az esetet felidézve elmondta: kedd este egy gépjármű elütött egy férfit, majd a helyszínről elhajtott. A gyalogos a helyszínen életét vesztette.
A vizsgálat megállapította, hogy a baleset helyszínén a kérdéses időpontban egymás után egy személygépjármű és egy munkásokat szállító kisteherautó közlekedett. Az elöl haladó jármű vezetője az út mentén két kerékpárt pillantott meg, majd egy földön fekvő embert, akit hirtelen kormánymozdulattal sikerült kikerülnie. A közvetlenül mögötte érkező kistehergépkocsi vezetője a lakott területen kívüli, közvilágítás nélküli útszakaszon azonban nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét és áthajtott az úton fekvő férfin.
Az autó vezetője védekezésként korábban a rendőröknek elmondta: áthajtott az akkor már földön fekvő férfi lábán, de az áldozat ekkor már halott volt. A szemle eredménye azonban később megcáfolta, mivel az áldozat lábán nem voltak sérülések, a jármű alvázáról rögzített nyomok pedig a 45 éves tiszalúci férfi felsőtestéről származtak.
A rendőrség közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban gyanúsítottként hallgatta ki K. György 70 éves golopi lakost, a tehergépkocsi vezetőjét, aki kihallgatása során részben elismerte felelősségét - tette hozzá Gaskó Bertalan.

Címkék: Baleset-közút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.