Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. November 30. 07:37, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Thaiföldről hozták haza

Thaiföldről hozták haza

Thaiföldről szállították haza azt a magyar bűnözőt, aki 60 millió forinttal károsított meg több mint 60 embert. Repülőjegyeket és luxusautókat kínált eladásra, de a vevők soha nem kapták meg a vásárolt termékeket.

A 28 éves férfi 2006 óta követett el különböző gazdasági jellegű bűncselekményeket Budapesten és Pécsen. Egyik módszere az volt, hogy egy cég képviseletében kedvezményes repülőjegyeket biztosított, de az összegek átvétele után a jegyeket végül nem kapták meg a sértettek. Később már csupán az előleget vette át. Ezzel egy időben az utazási irodákat is megkárosította azzal, hogy a megrendelt repülőjegyeket nem vette át. Ezekben az ügyekben a Budapesti Rendőr-főkapitányság indított eljárást jelentős értékre elkövetett csalás, és jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Egy másik módszere szerint luxusautókat kínált megvételre rendkívül kedvező áron, de az átvett összegek ellenére soha nem adta át az autókat.

Budapesten és Pécsen károsított meg több embert, a IX. kerületi rendőrség jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt rendelt el nyomozást, illetve Pécsen is eljárást indítottak a férfi ellen. Az eddig ismert adatok alapján az összes bűncselekménnyel okozott kár több mint 60 millió forint. A férfit hétfőn az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Iroda átadta a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársainak. (lm)

HavariaPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön