Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. December 03. 09:15, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Több mint 50 millió forintból térképezték fel Pázmándfalu vízbázisát

Több mint 50 millió forintból térképezték fel Pázmándfalu vízbázisát

Befejeződött Pázmándfalun a felszín alatti vízbázis vizsgálata. A vízkészlet feltérképezésére azért volt szükség, mert a Győr közeli település vízkészlete a potenciális szennyező forrásoktól csak részben védett.

A vizsgálat megállapította, hogy szennyező hatású lehet többi között a szántóföldi művelés, a szőlőművelés, a gyümölcstermesztés vagy az illegálisan lerakott hulladék. Az egy éven át tartó mérések szerint a káros anyagok fokozatosan juthatnak be a talajba, azon keresztül a vizekbe, végül pedig elérik a kutak szűrőzött szintjét.

Az önkormányzat sajtóközleményében hangsúlyozzák, a cél az, hogy hosszú távon is biztosítsák Pázmándfalu minőségi vízellátását. Ennek érdekében épült ki a korszerű vízbázis-ellenőrző rendszer. A beruházás csaknem 57 millió forintba került, és teljes egészében az Európai Unió kohéziós alapja támogatta. A munkálatok tavaly kezdődtek, és idén ősszel fejeződtek be.

Pázmándfalu tartalékvízkészletének minőségi vizsgálata mellett elkészítették a térinformatikai adatbázist, a földhivatali dokumentációt, illetve a biztonságba helyezési tervet, amely meghatározza a vízbázis védelméhez szükséges feladatmegosztásokat, bemutatja az egyes védőterületekre érvényes korlátozásokat, valamint a vízbázis védelmének jogi eszközeit - összegezte a projekt szakaszait az önkormányzati közlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.