Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Május 15. 07:15, hétfő | Helyi

Több mint két kiló kokaint és egy kilogramm marihuánát találtak egy drogkereskedő bandánál

Több mint két kiló kokaint és egy kilogramm marihuánát találtak egy drogkereskedő bandánál

Kilenc ember ellen indult eljárás az utóbbi hónapok egyik legnagyobb kábítószerfogása ügyében: több mint két kilogrammnyi kokaint és egy kilogrammnyi marihuánát találtak egy drogterjesztő bandánál – közölte a rendőrség.

Azt írták, hogy május 6-án az M1-es autópálya egyik Győr-Moson-Sopron vármegyei pihenőhelyén csaptak le a banda három tagjára, és ezzel egy időben egy budapesti helyszínen intézkedtek egy másik férfival szemben is. Ezután öt további emberre is lecsaptak fővárosi és Pest vármegyei helyszíneken. A kábítószer-kereskedők autóiból – pirospaprikával bélelt, tégla alakú csomagokban – került elő a kokain és a marihuána.

A rendőrök a kábítószer mellett egymillió forintot, arany ékszereket, valamint két, nagy értékű autót is lefoglaltak. A közlemény szerint a drogterjesztők jó ideje működtették országokon és határokon átnyúló drogcsempész üzletüket. Volt, aki futárként utazta át az országokat a kábítószert tartalmazó "téglákkal" a csomagtartóban. Egy-egy kanyarért – a drog mennyiségétől függően – akár milliós fizetség is járt a szállítónak, a megbízók körönként akár tízmillió forintos hasznot is elértek. Fő profiljuk a kokain volt, amelyet marihuánával egészítettek ki.

A drogot azután Budapesten és a szomszédos vármegyékben adták tovább a vevőkörüknek.

A most megtalált kokainszállítmányból megközelítőleg 5 ezer adagot lehetett volna hígítva továbbadni, és körülbelül 125 milliós bevételt könyvelhetett volna el a banda.

Közölték azt is, hogy az ügyben négy embert letartóztatott a bíróság, míg egyet bűnügyi felügyelet alá helyeztek kábítószer-kereskedelem miatt. Négy ember ellen kábítószer-birtoklás vétségének gyanúja miatt folyik nyomozás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.