Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Szeptember 30. 07:02, hétfő | Belföld

Többen kaptak füstmérgezést, amikor kigyulladt egy bevásárlóközpont Budapesten

Többen kaptak füstmérgezést, amikor kigyulladt egy bevásárlóközpont Budapesten

Vasárnap délelőtt kigyulladt egy X. kerületi Árkád egyik raktárhelyisége az Örs vezér terénél. Öt ember kapott füstmérgezést.

A tűzoltók 5 embert hoztak ki az épületből enyhe füstmérgezéssel, őket a mentők kórházba vitték. A tűz oka egyelőre ismeretlen, az épület átvizsgálása folyamatban van – írja a Police.hu.

A Katasztrófavédelem.hu infromációi szerint a tűz az Örs vezér terénél volt, és számítástechnikai berendezések gyulladtak meg egy utcaszint alatti irodában. A lángokat eloltotta az automata oltóberendezés, az épületet átszellőztetik. A bevásárlóközpont eladóterébe nem ment füst, a biztonsági szolgálat viszont kiürítette az épületet.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a bevásárlóközpont automata oltóberendezése már a tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta tüzet, amei egy utcaszint alatti irodában keletkezett. A helyiségben számítástechnikai berendezések gyulladtak meg. Az irodában tartózkodó öt embert vizsgálják az orvosok. A bevásárlóközpont eladóterébe nem jutott füst, de a biztonság kedvéért kiürítik az épületet.

A tűzoltók kiszellőztették a füsttel telt alagsori helyiségeket, az Árkád eladóterébe csak minimális füst került. Az épületet nagyjából ezer embernek kellett elhagynia, de most már a dolgozók visszamehetnek, és hamarosan a vásárlók is.

Forrs: origo.hu

Kép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.