Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 23. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Tömeges elbocsátással járhat a támogatás megszüntetése

Tömeges elbocsátással járhat a támogatás megszüntetése

A házi jelzőrendszeres segítségnyújtásban dolgozó szakemberek tömeges elbocsátásával járhat a normatív támogatás megszüntetése, illetve az, hogy az ellátás kikerült a kötelező önkormányzati feladatok közül. A települések pály

A győri önkormányzat tavaly 11 millió forintos állami támogatást kapott a házi jelzőrendszeres segítségnyújtás működtetésére, ezt ugyanennyi saját forrással kiegészítve, 500 készülék üzemeltetését vállalta nemcsak a megyeszékhely, de Kisbajcs, Nagybajcs és Vének területén is. A város idén csak abban bízhat, hogy legalább utófinanszírozásban hozzájut ahhoz a pályázati összeghez, ami a rendszer fenntartásához szükséges. Ellenkező esetben több gondozónak is megszűnik az állása.

- Jelenleg 5 főállású alkalmazott dolgozik, akik kifejezetten a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban látnak el feladatokat. A jelenlegi készülékszámhoz rendelten mintegy 10-15 fő az, aki készenléti ügyeletben van estétől reggelig, illetve a hétvégi ügyeleti időszakot tölti szolgálatban - mondta a hírTV-nek Panker Mihály, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója.

Győrben a rendszer arra is alkalmas, hogy az idős ember jelezze, ha betörtek a házába, vagy a biztonságát veszély fenyegeti. Egy készülék éves működtetése 60 ezer forint, ám a rászorulók ezt nem tudják kifizetni. Így az önkormányzat - ha nem jut hozzá a pályázati forrásokhoz - kénytelen lesz a saját zsebébe nyúlni.

Győr alpolgármestere, Somogyi Tivadar szerint a jelzőrendszeres segítségnyújtás elengedhetetlen ahhoz, hogy az időseket minél tovább lehessen saját otthonaikban ellátni, amire azért is szükség van, mert a szociális intézetekben nincs elég szabad férőhely.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.