Városlista
2019. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2010. Január 23. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Tömeges elbocsátással járhat a támogatás megszüntetése

Tömeges elbocsátással járhat a támogatás megszüntetése

A házi jelzőrendszeres segítségnyújtásban dolgozó szakemberek tömeges elbocsátásával járhat a normatív támogatás megszüntetése, illetve az, hogy az ellátás kikerült a kötelező önkormányzati feladatok közül. A települések pály

A győri önkormányzat tavaly 11 millió forintos állami támogatást kapott a házi jelzőrendszeres segítségnyújtás működtetésére, ezt ugyanennyi saját forrással kiegészítve, 500 készülék üzemeltetését vállalta nemcsak a megyeszékhely, de Kisbajcs, Nagybajcs és Vének területén is. A város idén csak abban bízhat, hogy legalább utófinanszírozásban hozzájut ahhoz a pályázati összeghez, ami a rendszer fenntartásához szükséges. Ellenkező esetben több gondozónak is megszűnik az állása.

- Jelenleg 5 főállású alkalmazott dolgozik, akik kifejezetten a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban látnak el feladatokat. A jelenlegi készülékszámhoz rendelten mintegy 10-15 fő az, aki készenléti ügyeletben van estétől reggelig, illetve a hétvégi ügyeleti időszakot tölti szolgálatban - mondta a hírTV-nek Panker Mihály, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója.

Győrben a rendszer arra is alkalmas, hogy az idős ember jelezze, ha betörtek a házába, vagy a biztonságát veszély fenyegeti. Egy készülék éves működtetése 60 ezer forint, ám a rászorulók ezt nem tudják kifizetni. Így az önkormányzat - ha nem jut hozzá a pályázati forrásokhoz - kénytelen lesz a saját zsebébe nyúlni.

Győr alpolgármestere, Somogyi Tivadar szerint a jelzőrendszeres segítségnyújtás elengedhetetlen ahhoz, hogy az időseket minél tovább lehessen saját otthonaikban ellátni, amire azért is szükség van, mert a szociális intézetekben nincs elég szabad férőhely.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 26. 18:08, vasárnap | Belföld

Halállal végződött a temetői gázolás

Temetőben gázolt el egy idős asszonyt egy férfi, a rendőrség vádemelést javasol ellene, miután az asszony belehalt sérüléseibe - közölte a rendőrség honlapján vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

2019. Május 26. 17:00, vasárnap | Belföld

A nagyszülői gyedről kezdenek tárgyalni a képviselők

Az Országgyűlés hétfőtől kéthetes üléssel folytatja munkáját. A képviselők hétfőn a kormány tagjait interpellálják, majd kedden a nagyszülői gyed bevezetéséről kezdenek tárgyalni.

2019. Május 26. 17:00, vasárnap | Belföld

Szivárgott a szén-monoxid Budapesten két házban is

Zuglóba és Ferencvárosba is riasztották a tűzoltókat – írja a katasztrófavédelem.

2019. Május 26. 16:44, vasárnap | Belföld

Haláltánc, Péterfy Bori & Love Band, Lampionos felvonulás a Pestisűző Fesztiválon

Péterfy Bori & Love Band, PASO- és ColorStar-koncert, lampionos felvonulás, hajóverseny, de számos hátborzongató program is várja a közönséget a Szentendrei Pestisűző Fesztiválon június 15-én és 16-án.