Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 25. 07:00, csütörtök | Belföld

Torkos csütörtök a Balatonnál

Torkos csütörtök a Balatonnál

A korábbi évek egyik sikeres holtszezon-élénkítő akciója éled újjá február 15-én a Balaton körüli vendéglátóhelyeken.

2006 és 2016 között országszerte meghirdette a Magyar Turizmus Zrt. a Torkos Csütörtök rendezvénysorozatot, amelynek keretében az akcióhoz csatlakozott vendéglátóhelyek kedvezményes ételekkel és italokkal várták ezen a napon a vendégeket.

A Torkos Csütörtök a katolikus hagyomány szerint a hamvazószerda előtti utolsó csütörtök, vagyis a húsvét előtt szokásos 40 napos böjt előtti utolsó nap, amikor még jól lehet lakni.

Mivel tavaly már nem volt központi szervezés, az éttermek és a vendégek részéről azonban jelentkezett érdeklődés a holtszezon-élénkítő akció iránt, a Balatontipp.hu portált üzemeltető Balatoni Turisztikai Szolgálat Bt. (BTSZ) 2017-ben és az idén is ingyenesen magára vállalta a szervezőmunkát és az akció népszerűsítését. Január 22-ig 18 településről 19 étterem jelentkezett a felhívásra, de a listát folyamatosan frissítik.

A szervező, Győrffy Árpád tájékoztatása szerint január elején mintegy 200 éttermet, vendéglőt kerestek meg felhívásukkal. A részletekről a Balatontipp oldalán olvashatnak, ugyanitt megtalálható az akcióban részt vevő éttermek listája is.

Február 5-én Balatonalmádiban sajtótájékoztatót tartanak az akció céljairól több érintett vendéglő vezetőjével.

Forrás: turizmus.com; vendeglatasmagazin.hu

Fotó: Balatontipp.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.