Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Január 02. 14:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Neckermann Utazási Iroda

Törökország, amelyben egyszerre jelenik meg a modern nyugat és a misztikus kelet világa

Törökország, amelyben egyszerre jelenik meg a modern nyugat és a misztikus kelet világa

Törökország évről évre egyre népszerűbb az utazni vágyók körében. Varázsa abban rejlik, hogy az oda utazó turisták szolgáltatások széles skálájából választhatnak. Földrajzi adottságait tekintve a Riviéra egyaránt rendelkezik hom

A sportok szerelmesei is kedvükre választhatnak a különféle vízi sportok közül, elmehetnek biciklizni vagy kirándulhatnak a hegyekbe, golfozhatnak, quadozhatnak, részt vehetnek dzsip szafarikon vagy különféle hajókirándulásokon. Törökországban járva érdemes picit elmélyedni a török konyha rejtelmeiben, feltétlenül meg kell kóstolni a különféle pidéket (hosszúkás formájú pizza különféle töltelékekkel, mint például sajt vagy darált hús), a kebabok különböző változatait, köftét (fasírtféleség). A török édességek felett sem szabad szemet hunyni, az egyik talán legismertebb a baklava. Az italok közül tipikus török ital az ayran, mely joghurtból, vízből és sóból készül. Étkezés után vagy csak betérvén egy üzletbe is kellemes elfogyasztani egy csésze török feketeteát vagy kávét. Az alkoholos italok közül a törökök nemzeti itala a raki, mely egy 45-50 %-os alkoholtartalmú ánizspálinka.

Aki már járt Törökországban talán könnyebben választ hova is érdemes menni, azonban aki most tervezi első útját, annak itt egy kis segítség melyik várost miért érdemes választani. Ha a Riviéra partvonalán nyugatról keletre haladunk a következő városok szállodái közül választhatunk: Kemer, Antalya, Belek, Side és Alanya.

Kemer strandjait nagy szemű kavics borítja, kivételes mikroklímáját a parthoz közel elhelyezkedő hatalmas hegyek adják. A kirándulni vágyóknak, illetve a zöldet kedvelő, kicsit enyhébb éghajlatot szerető utasainknak ajánlanánk.

Antalya a Riviéra fővárosa, itt található a reptér is. A nagyvárost kedvelők figyelmébe ajánlanánk. Maga a városi rész sziklás part mentén terül el. A Kusulu vízesés a város egyik látványossága mind a szárazföld, mind pedig a tenger felől. Belek felé haladva érjük el a part menti luxusszállodák sorát, itt a tengerpart homokos vagy aprókavicsos.

Belek városa nem tekint vissza nagy történelmi múltra, azonban talán ezt kompenzálják hatalmas golfpályái. Itt található a török Nemzeti Golfclub is. Tengerpartja homokos illetve aprókavicsos. Innen már érdemes biciklitúrákra is elmenni.

Side óvárosa számos történelmi emléket őriz magában, úgy, mint egy római amfiteátrumot valamint Törökország egyik jelképét, az Apollo Templom maradványát. A közelben található az aspendosi 15.000-20.000 fő befogadására alkalmas amfiteátrum, valamint a Manavgat Nemzeti Park vízesésével. A kirándulni vágyók, bazárokat kedvelők, pezsgő éjszakai életet szeretők számára ideális. A tengerpart aprókavicsos, homokos.

Alanya a Riviéra legtávolabbi és a magyar turisták talán legkedveltebb üdülővárosa. Homokos tengerpartok, nyüzsgő éjszaki élet, rengeteg bazár jellemzi. Festői kilátás nyílik az alanyai öbölre az alanyai várból. Kellemes hajókirándulásokat lehet tenni a környéken feltérképezvén a város régi barlangjait, melyet régen a kalózok előszeretettel használtak kincseik rejtegetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.