Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Szeptember 13. 15:38, kedd | PR

Trogir szeptemberben is jó választás lehet

Trogir szeptemberben is jó választás lehet

Az UNESCO világörökségének része Trogir még szeptemberben de egész októberben is ideális úticél.

A mesterséges félszigeten fekvő városka, számos magyar vonzatú emlékével, kedves óvárosával a szeptemberi időszakban is csalogatja a turistákat.

Miért gondoljuk úgy, hogy Trogir szeptemberben is jó választás lehet? Íme, az érvek:

Magát az óvárost több napon keresztül járhatjuk be, ha minden apró részletére kíváncsiak vagyunk. A városnézés mellett a környező strandok kínálnak tökéletes kikapcsolódást. Trogir ősszel is jó választás lehet strandolás szempontjából, hiszen a tenger még ebben az időszakban is megfelelő hőmérsékletű egy kellemes strandoláshoz. A kiépített, kulturált strandok közül a Ciovo szigeten lévőket ajánljuk. A szigetre könnyedén eljuthatunk, hiszen egy 110 méteres mozgóhíd segít bennünket. Itt azonban nem csak a strandolás vár ránk, hanem az újvárosi rész megismerése is.

Trogir ebbe az irányba terjeszkedik és a környező domboldalakra is folyamatosan építkeznek. A városban több helyen is lehetőségünk nyílik különféle hajókirándulásokon részt venni. A jól szervezett hajókirándulások a sziget szépségeit mutatják be, de igény esetén egy kellemes ebéddel is összeköthetjük a kirándulást. A díszes homlokzattal rendelkező paloták, a fehér mészkőből épített épületek, a gyönyörű terek és a különleges látnivalók évről évre jobban vonzzák a turistákat. A tengerparti sétányon végig sétálva eljuthatunk egészen a Szent Miklós erődig.

A Sveti Lovre katedrálisba felmászva lenyűgöző kilátásban lehet részünk az egész városra. A katedrális harangtornya az 1407-1598 közötti években készült és teljes pompájában a főtérről látható igazán. A tengerparton sétálva érhetjük el szintén a Keresztelő Szent-János templomot, amely a 13. századból maradt ránk. Itt gyönyörű freskókat csodálhatunk meg, és itt van a Ciripko család sírja is. Trogir központjába fogjuk megtalálni a városházát és az óratornyot is, amely a Szent Lőrinc Katedrálissal szemben helyezkedik el. Az óratorony alatt kellemes kávézásra invitál a kávézó, ami a fáradt turisták mentsvára, főleg a melegebb napokon. A méltán híres városi múzeumot a Garagnin-Fanfogna Palotában találjuk meg. Trogir város politikai, művészeti és kulturális emlékeit tekinthetjük meg a román és barokk stílusban létrehozott épületben.

A Galériában híres horvát művészek alkotásaiból szemezgethetünk. Ha kedveljük a hangulatos kápolnákat, akkor a Szent Borbála kápolna már csak ránk vár. A fő utca végén elhelyezkedő óromán stílusban épült kápolna falai sziklatömbökből épültek. Ezt a látnivalót nem érdemes kihagyni a kirándulás, városlátogatás közben. Trogir látnivalóiról, műemlékeiről itt olvashatunk részletesebben. Trogir városában a helyiek által üzemeltetett hangulatos fagylaltozók, kávézók és különleges tengeri ételeket is kínáló éttermek találhatóak, amelyeket nem szabad kihagyni.

Trogir ősszel is igen népszerű, így érdemes a szállást minél előbb lefoglalni. A Horvátországinfó kínálatában is nagyon sok szálláslehetőséget találunk. Nagyon sokan nézik ki úticélnak ezt a kellemes városkát, hiszen látnivalóban gazdag, így ha véletlenül az időjárás kedvezőtlen fordulatot vesz, akkor sem unatkozik egy vendég sem, hiszen erről a helyiek és a város történelme gondoskodik. Nagyon jó választás lehet akár kisgyermekekkel is Trogir meglátogatása, hiszen a strandokon és a városban mindenadott, hogy az összes korosztály jól érezze magát.

Címkék: pr, trogir

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.