Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Június 20. 07:38, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Trump az oszakai csúcsértekezleten tárgyalni készül Putyinnal

Trump az oszakai csúcsértekezleten tárgyalni készül Putyinnal

Donald Trump amerikai elnök szerda este a Fox televíziónak adott interjújában jelezte: Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyalni fog a G20 jövő heti oszakai csúcsértekezletén.

"Ki akarok jönni Oroszországgal, és szerintem ki is fogunk jönni" - fogalmazott az amerikai elnök. Hozzáfűzte, hogy Kínával szintén szeretne "jól kijönni", és szerinte ez is sikerülni fog. Megerősítette, amit már a hét elején közölt, hogy tudniillik Oszakában tárgyalásokat folytat majd Hszi Csin-ping kínai elnökkel is.

Az elnök ismét kitért arra, hogy a 2016-os kampánycsapata és az oroszok közötti esetleges összejátszásról, valamint az igazságszolgáltatás akadályozásáról rendezett meghallgatásaikkal a demokraták most a Mueller-jelentést szeretnék "újrajátszani". A Robert Mueller vezette különleges bizottság ugyanis ugyanezt vizsgálta, és egyértelműen leszögezte: nem történt összejátszás, valamint nem találtak elégséges bizonyítékot arra sem, hogy Donald Trump akadályozni akarta volna ennek feltárásában az igazságszolgáltatást.

"Mi történt a demokratákkal, a kongresszusban közben nem dolgoznak semmit" - fogalmazott Trump.

Közölte azt is: az igazságügyi minisztérium most azt vizsgálja, vajon az ő telefonbeszélgetéseit lehallgatták-e a 2016-os választási kampány idején. Kifejtette, hogy a 2016-os választási kampány idején szerinte titkosszolgálati eszközöket használva megfigyelték őt. Hozzátette: William Barr igazságügyi miniszter most "nagyon keményen" dolgozik azon, hogy mindennek a végére járjanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -