Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 05. 19:45, hétfő | PR

Tudja, mi mindent tud a digitális képkeret?

Tudja, mi mindent tud a digitális képkeret?

Digitális képkeret? Azt tudjuk, hogy okosabb, mint egy fénykép keret, és hogy egy ‘kütyü’. De bár legtöbben hallottunk erről a szerkezetről, hogy mi mindent nyújt, azzal nem feltétlenül vagyunk tisztában.

Talán a legegyszerűbben használható médialejátszó

Valójában nem képkeret, hanem színes LCD-kijelzővel, memóriakártyával ellátott médialejátszó ez a készülék. Sok fotót is tárolhat, amit átpörgethetünk bármikor, ha kezünkbe vesszük a képkeretet. Egyszerre több képet is nézegethetünk, sőt, bizonyos típusok akár retusálják is a megjelenő fotót. Sok verzión zoomolni is lehet a fotókra.
Ideális lehetőség a digitális képkeret arra, hogy megőrizzünk egy sor emléket, és felvillantsuk őket, amikor csak szeretnénk.
A mai digitális, okoskészülékes világban jóleső érzés, hogy nem kell a számítógépünkbe belépnünk, a telefonon keresgélnünk, folyamatosan velünk vannak ezek a képek, mondjuk egy asztalon álló képkeretben. Mindannyian visszavágyunk egy kicsit a hagyományos tárgyakhoz, és ez tényleg kézbevehető - csak éppen sokkal többet tud, mint egy szokásos bekeretezett fotó.

Ha valakit egy csokor hangulatos fotóval szeretnénk megajándékozni, például egy most született babáról, vagy akár egy házasság első évtizedéről, akkor készen a kezébe adhatjuk ezeket egy digitális képkeretben.

Könnyű kezelhetősége miatt az intelligens képkeret remek ajándék egy idősebb barátnak, családtagnak. Ha valaki nem szeret, vagy netán nem tud felmenni az internetre, netán nem keresgélne a folderek közt, hogy egy számára kedves fotót megnézhessen - és ilyenek általában az idősebb rokonok -, annak nagy könnyebbség egy ilyen szerkezet. Akár távirányítóval is végigböngészhetőek a kedves emlékek.

Magától tudja, mikor világosodjon

Az egyszerű kezelés alapeleme a digitális képkeretnek, emellett beállíthatjuk a képek megvilágítását is. A komolyabb darabok az aktuális fényviszonyoknak megfelelően automatikus fényerőállítást is lehetővé tesznek. Azaz világosban elhalványulnak, sötétben ragyogni kezdenek a fotóink. Kevés ennél hangulatosabb és szeretteljesebb berendezési tárgy lesz a szobában, ha beszerzünk egy ilyen digitális készüléket.

A képkeretben a megjelenített fotók jó minőségűek és részletgazdagok nagy felbontásuk miatt. Többek közt naptár és óra is része a digitális képkereteknek, így a tájékozódást is segítik.

Ez már eddig is nagyon jól hangzik, de a digitális képkeretekben nagy fantáziát látnak a gyártók. Mi mássá is fejlődnének a következő generációs verziók, mint “okoskeretté”. Amelyek, ha rátöltünk fotókat például a telefonunkról, magától kihagyják azokat a darabokat, amelyek nem mutatnának jól - mivel például életlenek.
A legújabb és legokosabb darabok nem engednek megjeleníteni meztelenséget, még véletlenül sem. Hisz ki szeretné, ha a munkahelyi íróasztalán mondjuk óvatlanul feltöltött nudista fotókban gyönyörködnének az arra járók?
Végezetül, a legokosabb digitális képkeret magától váltja a képet, hogy ne váljon unalmassá, sőt, ha kell, még a villanyt is lekapcsolja.

Címkék: bestbyte.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.