Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Október 08. 07:20, kedd | Külföld

Új ember kerül a Tesco Bank élére

Új ember kerül a Tesco Bank élére

A brit kiskereskedelmi lánc John Kingmant nevezi ki a pénzügyi ágazat élére, aki így a Tesco Bank igazgatóságának nem ügyvezető igazgatója lesz – összegzi a Reuters.

Kingman korábban a pénzügyi válság idején a szigetország bankjait felügyelte. Az új vezető hatósági jóváhagyást követően váltja Graham Pimlottot, aki 2012 februárja óta irányította a Tesco Bankot.

A Tesco Bank nyilatkozata szerint Kingman igazgatói kinevezése a jövő hónaptól érvényes.

A leköszönő elnök üdvözölte Kingmant és méltatta pénzügyi hozzáértését, továbbá kifejtette, hogy minden szükséges változtatást megtesznek annak érdekében, hogy a bank a Tesco ügyfelek széles körét a lehető legjobb módon tudja kiszolgálni.

A pénzintézet múlt hónapban 3,7 milliárd fontnyi jelzálogkölcsön-portfóliót adott el a Lloyds Banking Groupnak, miután idén májusban bejelentette, hogy az erős verseny miatt felfüggeszti a jelzálogkölcsönt nyújtó tevékenységét.

A Tesco múlt héten jelentette be, hogy a cég vezérigazgatója, Dave Lewis – aki 2014 szeptembere óta vezette a vállalatot – várhatóan jövőre távozik a cégtől.

A Tesco Banknál mintegy 4 ezren dolgoznak, központja Edinbourgh-ben található, éves bevétele pedig meghaladja az egymilliárd fontot.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - MTI/Krizsán Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -