Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. December 14. 07:15, csütörtök | Helyi

Új jelzőlámpás épül ki a 14-es főúton

Új jelzőlámpás épül ki a 14-es főúton

Az utóbbi időben Győr és a környező települések rohamos fejlődése jelentős forgalmat generál az országos közúthálózaton, mely több helyen is forgalomtechnikai beavatkozásokat tesz szükségessé a vármegyében.

A 14-es főút és a 1401-es Győr-Mosonmagyaróvár utak csomópontjában az erősödő forgalom zavartalan lefolyása és a balesetveszélyes szituációk megszüntetése érdekében jelzőlámpás forgalomirányítást épít ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A kivitelezési munkálatok elkezdődtek, a felújítás részeként a csomóponti burkolati jelek is megújulnak, amint az időjárási körülmények lehetővé teszik a festést.

Gönyűn a biztonságos gyalogos közlekedés érdekében egyeztetett a helyi önkormányzat a Magyar Közúttal. Az 1-es főút szintén jelentős forgalma, továbbá a főút egyenes vonalvezetése miatt kialakuló sebességtúllépések miatt az 1-es főút – Bem József utca csomópontjában, különös tekintettel a gyermekek biztonságos átkelésének biztosítására átépítik a meglévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyet jelzőlámpás átkelővé. A beruházással megoldódik a közeli iskolából és óvodából érkező gyermekek úttesten történő biztonságos átkelése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.