Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Szeptember 21. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Új, magyar gyártású gépjárműfecskendő Győrben

Új, magyar gyártású gépjárműfecskendő Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárműállománya egy hazai gyártású HEROS AQUADUX-X 4000-es gépjárműfecskendővel gazdagodott,

amelyet szeptember tizenötödikén Budapesten, a BM HEROS telephelyén vehetett át a megyei igazgató jelenlétében az igazgatóság.

Az új jármű a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokságon áll szolgálatba, használati tulajdonságairól és előnyeiről Huszár Béla tűzoltó zászlóst kérdeztük meg, aki leginkább ismeri az új gépjárműfecskendőt, hiszen részt vett a fecskendővel kapcsolatos képzésen, így a többi tűzoltónak is ő lesz a technikai trénere.

Az új fecskendő számos új és hasznos tulajdonsággal bír” -kezdte a felsorolást Huszár zászlós. A legfontosabb, hogy kétszer akkorák a szállítótartályai, mint a másik gépjárműfecskendőknek. A víztartálya 4000 literes, a habképzőanyag tartálya pedig 400 literes. Így egy tűzeset helyszínére kétszer annyi vízzel vagy habbal tud a jármű kiérkezni.

A HEROS AQUADUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendő fő darabjait a Renault, a felépítményt a BM HEROS Zrt. készítette, melyet Rába gyártmányú futóművel és fékberendezéssel szereltek, illetve Rába gyártmányú alvázra rögzítettek.

A tűzoltó külön kiemelte, hogy kiváló a jármű fékrendszere és menetstabilitása. Az új gépjárműfecskendő teljesen felmálházott, tehát mind tűzoltásra, mind műszaki mentésre egyaránt alkalmas. Az új legénységi fülke is komfortosabb lett, nagyobb a belső tér és klímával is rendelkezik. Ennek jelentőségét és előnyeit a járművön helyet foglaló egy rajnyi- azaz hat tűzoltó érzi majd, amikor védőruhába és sisakba beöltözve, hátukon a légzőkészülékkel indulnak a riasztásra. Huszár zászlós végezetül kiemelte, hogy a vadonatúj jármű minden szempontból modernebb, hiszen a tűzoltótechnikát számítógépes rendszer (Cerberus rendszer- ami szintén magyar fejlesztés) vezérli és ellenőrzi, többek között figyelmeztet a hibás kezelésre is.

Az új gépjárműfecskendő jól bevethető minden területen, hiszen nemcsak városban, hanem nehéz terepviszonyok között is használható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.