Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Július 13. 18:40, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

ÚJ TAKARÍTÓ BERENDEZÉSEK GYŐR KÖZTERÜLETEIN

ÚJ TAKARÍTÓ BERENDEZÉSEK GYŐR KÖZTERÜLETEIN

A szárazföldről nehezen elérhető területek, elsősorban a nemrégiben kialakított, Rába és Mosoni-Duna menti rakpartok takarítását szolgáló berendezéseket vásárolt a közelmúltban a Győr-Szol Zrt..

A berendezéseket Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester és Kovács Róbert a társaság városüzemeltetési igazgatója mutatott be a sajtó képviselőinek.

Az egyik berendezés egy úszó szivattyú, amely a folyó vizére helyezve, a partról irányítva magas nyomású vízsugárral mossa le a szennyeződéseket, iszapot, egyéb lerakódásokat, akár a járófelületről, akár a rakparti rézsűről. Ez utóbbi a szárazföldről nehezen elérhető, így sok esetben vízi járművet kell igénybe venni a hatékony tisztításhoz. Ezért vásárolt a szolgáltató egy erre a feladatra speciálisan kialakított, széles padozatú, 10 lóerős motorral felszerelt csónakot, melynek segítségével a víz felől eredményesen takaríthatóak a kritikus felületek. A csónak a takarítás mellett jól használható az áradások után a vízen felgyűlt uszadék és egyéb szennyeződések, akadályok felszámolására is.

Ugyancsak a rakpartok járófelületének tisztítását szolgálja egy önjáró kézi seprőgép, mely kiegészíthető toló adapterrel, így a hétköznapi hulladék eltakarítása mellett alkalmas az áradás után lerakódó iszapréteg eltávolítására is. - tájékoztatott a Győrszol Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.