Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 27. 15:10, péntek | Külföld

Újabb részletek kerültek napvilágra a veronai buszszerencsétlenségről

Újabb részletek kerültek napvilágra a veronai buszszerencsétlenségről

Ki tudott jutni a buszból, és eszméleténél volt a veronai buszbaleset sofőrje az ütközés után. A szülők most jutottak hozzá az olasz rendőrség jegyzőkönyveihez, amiből újabb részletek derültek ki a január 20-i tragédiáról.

Eszméleténél volt az ütközés után a veronai buszbaleset sofőrje, akire a kiérkező rendőrök az autópálya szélén találtak rá sokkos állapotban - írja a Bors. A lap úgy tudja, hogy a szülők nemrég jutottak hozzá az olasz rendőrség jegyzőkönyveihez, amiből újabb részletek derültek ki a tragikus balesetről.

A jelentés szerint V.János ki tudott jutni a buszból a baleset után, a rendőrök nem találtak rajta égési sérüléseket. A férfi a lángoló busz közelében állt a sztrádáról a hídra felvezető kijárat elején. Bár eszméleténél volt,
sokkos állapotban találtak rá, a hatóságoknak azt sem tudta megmondani, hogy ki ő.
A sofőrt a baleset után előbb a veronai Borgo Trento kórházban, majd Budapesten a Honvédkórházban ápolták.

A lap szerint a szülők azt tervezik, hogy a közelgő évforduló alkalmából elzarándokolnak Franciaországba, ahol síeltek a gyerekek, útközben pedig megállnak Veronában is, hogy megemlékezzenek az áldozatokról.


A január 20-i balesetben tizenheten haltak meg, és huszonhárman megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott, egy franciaországi síelésről tartottak hazafelé.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Handout

Címkék: baleset, busz, tragédia, verona

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).