Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. December 21. 07:16, csütörtök | Helyi

Újabb technikusképzések indulnak Győrben a Széchenyi István Egyetem együttműködésével

Újabb technikusképzések indulnak Győrben a Széchenyi István Egyetem együttműködésével

Új technikusképzések indításáról írt alá együttműködési megállapodást a Széchenyi István Egyetem a Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégiummal, valamint a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikummal december 15-én.

A technikusi képzés jól szolgálja a középiskola és a felsőoktatás közti könnyebb átjárhatóságot. Emellett hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok olyan kompetenciákat és készségeket szerezzenek, amelyek segítségével az egyetemen, illetve szakmájukban egyaránt sikeresek lehessenek, s végső soron elősegíti a naprakész tudással rendelkező szakemberek kinevelését. Az okleveles technikusként végzők számára az adott egyetem meghatározott képzésén való továbbtanulás esetén akár 30 kreditpont elismertetésére is lehetőség nyílik. A kreditbeszámítás eredményeként felszabadult időt a hallgató képzési területének bővítésére vagy munkavállalásra is tudja fordítani.

A Széchenyi István Egyetem számos középiskolával áll szoros kapcsolatban a technikusképzés területén. A partnerség további szélesítéseként írt alá megállapodást a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikummal, valamint bővítette együttműködését a Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégiummal. Az előbbi esetében az egyetem a turizmus-vendéglátás ágazatban segíti a technikusképzést, míg az utóbbiban a gépészeti ágazattal egészül ki a megkezdett közös munka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.