Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. December 15. 07:29, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Újabb balhé volt a rendőrök által felügyelt iskolában

Újabb balhé volt a rendőrök által felügyelt iskolában

Nem rettentette el a diákokat a rendőri felügyelet a székesfehérvári Szent István Szakképző Iskolában. Egy hete teljesítenek rendőrök szolgálatot az intézményben, azóta garázdaság miatt újabb eljárás indult az egyik tanuló ellen. V

„Ököllel ütötte meg az egyik fiú a másikat. A szülő feljelentést tett, a verekedőt előállították, garázdaság miatt eljárás indult ellene” – mondta a Független Hírügynökségnek Németh-Kész Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Fejér Megyei Hírlap keddi számában verekedést és 2-3 szabálysértési eljárást említ. Az utóbbiakat a rendőrség nem erősítette meg.

Múlt hétfőtől teljesítenek szolgálatot a szakiskolában a rendőrök. Ezt az intézmény kérte, miután rendszeresek a verekedések az iskolában. Legutóbb hat diák ellen indult garázdaság miatt eljárás. A roma tanulók nagy aránya miatt októbertől roma mentorok is segítik a pedagógusok munkáját, közülük is bántalmaztak már egyet.

Az ezer tanulóból 20-25 gyerek miatt nincs rend az intézményben. Ők nemcsak a felzárkóztató osztály tanulói, vannak közöttük szakiskolások, előre hozott szakképzésben tanulók, sőt szakközépiskolások is – tudta meg a Független Hírügynökség Miklós Gábortól. Az intézmény nevelési igazgatóhelyettese hangsúlyozta: a tanulók fele hátrányos helyzetű. A társadalmi problémák egyre jobban begyűrűznek a gyerekek életébe, nem tudják az agressziót levezetni, a konfliktusokat kezelni. Ezért kezdeményezték a fenntartó önkormányzatnál, hogy a tanórák közé a konfliktuskezelést iktassák be. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.