Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. November 08. 15:47, hétfő | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

V. Tech4Auto Konferencia és Szakkiállítás a győri Széchenyi István Egyetemen

V. Tech4Auto Konferencia és Szakkiállítás a győri Széchenyi István Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem Járműipari Regionális Egyetemi Tudásközpontja (JRET), szorosan együttműködve az Universitas-Győr Nonprofit Kft.-vel és a Tudásmenedzsment Központtal ebben az évben ötödször rendezi meg a Tech4Auto Konfer

Ebben az évben a konferencia vezérfonala a vállalati innováció jó gyakorlatának bemutatása és az egyetem szerepének meghatározása ebben a folyamatban. November 10-én, szerdán 9.30 órakor dr. Szekeres Tamás rektor és Borkai Zsolt polgármester megnyitója után dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetem kutatóprofesszora a vállalatok és az egyetemek eredményes kutatás-fejlesztési együttműködéséről, a tapasztalatokról és a lehetőségek tart előadást.
A konferencia előadásai elsősorban a vállalati innováció feltételeinek megteremtésével, valamint több sikeres, megvalósított projekt bemutatásával foglalkoznak. A kiállítók az idei évben az egyetem laboratóriumaiban, működés közben mutatják be gazdag gép, műszer és szoftver kínálatukat, melyek a K+F tevékenység pillérét jelentik.
Az idei év újdonsága az is, hogy először mutatkozik be az egyetem Tudásmenedzsment Központja, amely önálló szekcióban mutatja be az innovációt támogató szolgáltatásait. A rendezvényt a JRET jelenleg futó projektjén keresztül támogatja a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, valamint az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló, az egyetem Tudásmenedzsment Központjának kialakítását célzó TÁMOP projektje, illetőleg az Universitas-Győr Nonprofit Kft.-nél folyó Kooperációs Kutató Központ GOP projekten keresztül az Európai Regionális Fejlesztési Alap.

A konferenciához kapcsolódó nyitott laborbemutatók
Sikeresen elnyert pályázataira alapozva a Széchenyi István Egyetem mintegy 2,5 milliárd forint értékben újítja meg a járműipari kutatásokhoz kapcsolódó laboratóriumi kapacitásait.
A laboratóriumokban alkalmanként 10-15 fős szakközönség részére szervezett speciális bemutatók és gyakorlati konzultációk testközelből képesek meggyőzni az érdeklődőket a bemutatott eszközök értékéről, kutatási alkalmazásuk lehetőségeiről.
A laboratóriumok november 10-én, szerdán 9-18 óráig, november 11-én, csütörtökön 9-17 óráig fogadják az érdeklődőket.

További részletes információ és jelentkezés a laborbemutatókra:
Nagy Viktor, 96/613-680, 503-400/30-20-as mellék, fax 96/613-674, nviktor@sze.hu, a konferencia és a laborbemutatók részletes programja: www.tech4auto.eu
A belépés ingyenes, de előzetes vagy helyszíni regisztrációhoz kötött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.